Kome smeta Univerzitet u Novom Sadu?

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Petak, 05. 10. 2018. | Komentara: 0

Kome smeta Univerzitet u Novom Sadu?

Novi Sad, 05. oktobar 2018 - Kada na čelo pravnog fakulteta postavite osobu koja javno zastupa ideju da nije bilo potrebe za uvođenjem Zakona protiv nasilja u porodici, protiv koga je izrečena sudska mera zabrane javnog istupanja zbog govora mržnje, koji  mere obavezne vakcinacije poredi sa bombardovanjem osiromašenim uranijom, kao što je to učinjeno sa imenovanjem prof.dr Branislava Ristivojevića poruka Novosadskom univerzitetu i javnosti je jasna.

LSV

Nakon sto je nedavnim izmenama Zakona o visokom obrazovanju određeno  da je samo Beogradski univerzitet od nacionalnog značaja, Novosadskom Univerzitetu je nanet novi udarac  izborom prof.dr Branislava Ristivojevića za dekana Pravnog fakulteta. Svojim izjavama, Ristivojevic je nesumnjivo naneo stetu profesorskom pozivu i ugledu.

Za njega je priča o porastu nasilja u porodici preuveličavanje problema, a mera odvajanja nasilnika od žrtve preterano ekstremna i neutemeljena.

Profesorka Vesna Rakić Vodinelić, sudija dr Miodrag Majić, bivša predsednica Vrhovnog suda Srbije – sudija Vida Petrović Škero, profesorka Marijana Pajvančić, profesor Lino Veljak, profesor Bogoljub Milosavljević i mnogi drugi oštro su kritikovali Ristivojevića koji je vodio sramotnu harangu protiv Slobodana Beljanskog dovodeći u pitanje njegov doktorat zbog zastupanja mađarskih učenika vezano za diskriminaciju prilikom polaganja prijemnog ispita na maternjem jeziku i nekoliko drugih procesa u kojima je zastupao stranke u sporovima protiv Pravnog fakulteta.

Sve ovo govori da je Branislava Ristivojevića , nedostojan da bude profesor, a kamoli dekan Pravnog fakulteta.

Jedini mogući cilj ovako uvredljivog izbora je urušavanje integriteta čitavog Univerziteta u Novom Sadu.

Zato je pravo pitanje: Kome i zašto smeta Univerzitet u Novom Sadu?

Kada se  na to pitanje dobije odgovor, izmedju ostalog, biće potpuno jasno i kako je, zašto je i voljom kojih krugova je Ristivojević  postao dekan Pravnog fakulteta.

Stručni savet za nauku
Lige socijaldemokrata VojvodineSaopštenja | Petak, 28. 10. 2022. | Komentara: 0

LSV: Utvrditi ko je kriv sa skandal za vakcinama i strogo kazniti odgovorne

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od novimenovane ministarke zdravlja u Vladi Republike Srbije Danice Grujičić da što pre iznese sve detalje vezane za skandal prilikom kojeg je u Ginekološko-akušerskoj klinici „Narodni front“ u Beogradu, 600 beba umesto BCG vakcine, primilo fiziološki rastvor.
Saopštenja | Četvrtak, 27. 10. 2022. | Komentara: 0

LSV ne daje novom kabinetu Ane Brnabić sto dana, jer je ovo preslikana stara vlada

Liga socijaldemokrata Vojvodine, a sigurni smo i većina Vojvođana, neće dati novoizabranom kabinetu Ani Brnabić nikakvih sto dana roka u kojem njen tim treba da pokaže koliko je sposoban.
Saopštenja | Sreda, 26. 10. 2022. | Komentara: 0

LSV na konferenciji u Južnom Tirolu: Nastavljamo borbu za Evropu regija

Sekretarka za međunarodnu saradnju Lige socijaldemokrata Vojvodine Dejana Đurđević prisustvovala je konferenciji i Generalnoj skupštini političke stranke „Süd-Tiroler Freiheit –Sloboda za Južni Tirol“, zajedno sa predstavnicima Škotske, Bavarske, Severnog Šlezviga i Transilvanije.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook