Koncert za Međunarodni dan Roma

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 06. 04. 2012. | Komentara: 0

Koncert za Međunarodni dan Roma

NOVI SAD - Međunarodni dan Roma, 8. april, obeležiće se ovog vikenda u Novom Sadu sa nekoliko umetničkih programa, a centralna proslava održaće se u subotu, 7. aprila od 20 časova u bašti letnjeg bioskopa Kulturnog centra Novog Sada, kada je predviđen koncert romske muzike "Rekviem".

Aleksandar Jovanovic

Kako je najavljeno na današnjoj konferenciji za novinare u Skupštini grada, glavna zvezda ovog međunarodnog koncerta biće indijski muzičar Rocky Singh, nekadašnji bubnjar britansko-indijske grupe Asian Dub Foundation. Pored njega, novosadska publika imaće prilike da čuje i harmonikaša Mišu Ivića, kao i Sinana Aćifovića. Drugog dana obeležavanja dana Roma, predviđena je projekcija filma "Cigani lete u nebo", koja će se održati u nedelju, 8. aprila, od 18 časova u Kulturnom centru Novog Sada. Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović pozvao je Novosađane i Novosađanke da svojim prisustvom uveličaju obeležavanje Međunarodnog dana Roma i prisustvuju koncertu romske muzike, ali i projekciji filma dan kasnije.

- Novi Sad je oduvek negovao različitosti i Romi su deo istorije našeg grada. Skupština grada je podržala ideju o obeležavanju Međunarodnog dana Roma i ja verujem da će muzički program oduševiti ali i privući nove ljubitelje romske muzike - kazao je Jovanović. Glavni organizator dvodnevnog programa, novosadski muzičar Olah Vince istakao je da je muzika glavni nosilac romske kulture i identiteta.

- Romska pesma je najveće blago romske kulture - poručio je Vince. Pored navedenih programa, predviđen je i recital na romskom i srpskom jeziku. Održavanje manifestacije pomogla je Skupštine grada, kao i Kulturni centar Novog Sada, a ulaz na sve manifestacije je slobodan.

(BILSV, 06.04.2012.)



Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Lustracija nije lov na veštice

VRŠAC - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Vršac organizovao je povodom kampanje "Podvuci liniju" konferenciju za novinare, kako bi upoznao javnost sa njenim ciljevima. Predsednik GrO LSV Vršac Slavko Ćirin istakao je tom prilikom da će Liga predložiti izmene i dopune Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava ili Zakona o lustraciji, kako je poznatiji u javnosti.
Izjave | Utorak, 26. 10. 2010. | Komentara: 0

Profesionalizovati administraciju u Srbiji

BEOGRAD - Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu uskoro će definisati status državnih i lokalnih službenika čiji položaj zavisi od izbora, zbog politizacije administracije, najavio je danas državni sekretar tog ministarstva Duško Radaković.
Edukacija LSV | Sreda, 15. 09. 2010. | Komentara: 0

Instruktaža za kampanju od vrata do vrata

Trenerice i treneri Centra za edukaciju LSV održali su niz intruktaža za aktiviste stranke koji su učestvovali u kampanji ‘Od vrata do vrata' od marta do novembra 2010. godine. U instruktaži su učestvovali: Nataša Lalić, Ana Kandić, Dragana Dukić, Goran Veselinović, Nenad Vezmar, Miodrag Mitrić, Miloš Veselinov, Nebojša Mudrinski i Vladimir Ivančević.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook