Kostreš (LSV): Laži Miloša Jovanovića o Evropskoj uniji štetne po Srbiju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 05. 10. 2022. | Komentara: 0

Kostreš (LSV): Laži Miloša Jovanovića o Evropskoj uniji štetne po Srbiju

Novi Sad, 05. oktobar 2022 - Građani i građanke Srbije ne bi smeli da prihvate manipulaciju predsednika DSS Miloša Jovanovića da je mogućnost izolacije Srbije „ravna nuli“, ako nastavi da podržava Putinovu agresiju na Ukrajinu. Gospodo iz DSS-a, nije lepo širiti neistine za koje i sami znate da nisu tačne. Srbija danas živi isključivo zbog evropskih i u manjoj meri američkih investicija i pomoći. Srbija je u poslednjih 15 godina povećala svoj izvoz u zemlje EU čak 400% i prvi put smo na pragu da izjednačimo uvoz i izvoz sa ekonomijama Evropske unije.

LSV

Svako kockanje sa ovim pozitivnim trendovima bi se direktno odrazilo na kvalitet života svakog građanina. Sankcije demokratskih država prema Srbiji neće biti ni brze ni direktne. Najpre će početi povlačenje velikih investitora, to će biti signal ostalima da Srbija ne želi da nastavi svoje evrointegracije da bi i taj proces bio prekint. Naposletku, Srbija bi ostala izolovano ostrvo bez mogućnosti razvoja i formalne sankcije ne bi bile potrebne.

U tragičnim vremenima, kakav je rat koji je Putin poveo za uništenje ukrajinske države i nacije, ne može biti neutralnih. Svako ko kaže da je neutralan, u stvari je na strani agresije i podržava zločine nad nevinim civilima Ukrajine. EU i čitav demokratski svet su se jasno odredili. Vučić i njegov režim, kao i čitava ultradesničarska tzv. opozicija nečasno ćute, šalje dvosmislene poruke, verujući da niko neće primetiti njihovu podršku zločinima i agresiji.

Izbor koji su Aleksandar Vučić i njegova lojalna, proruska opozicija napravili skupo će koštati sve građane Srbije. Laži i manipulacije Miloša Jovanovića to neće moći da promene. Građani Srbije na vreme moraju da prepoznaju opasnosti koja dolazi od onih koji su našu zemlju i sve nas spremni da žrtvuju zločinačkom režimu u Kremlju čiji im je interes uvek bliži od našeg, vlastitog. Istorijski, takvi ljudi su imali svoje ime i nazivali su se kvislinzima.

Generalni sekretar LSV
Bojan Kostreš




Odbori LSV | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Gradska uprava Zrenjanina, na čelu sa načelnikom Nenadom Domjeskovim, opet krši zakon

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Zrenjanin podneo je danas Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti žalbu protiv Gradske uprave grada Zrenjanina, jer pomenuti organ, čiji je načelnik Nenad Domjeskov, nije odgovorio na pitanje upućeno još 22. januara 2024. godine.
Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 
Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook