Kostreš: Gaziti zastavu Vojvodine znači gaziti temeljne vrednosti Srbije

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Utorak, 09. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Gaziti zastavu Vojvodine znači gaziti temeljne vrednosti Srbije

Novi Sad, 9. maj 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje noćašnji napad na Omladinski centar CK13 i kafe Crni ovan u Novom Sadu.

LSV

Prilikom ovog napada, bačena je i zastava Autonomne Pokrajine Vojvodine i tako jasno upućena politička poruka aktivistima ova dva mesta, koji već godinama baštine vrednosti antifašizma, građanskog društva i alternativne kulture.

Najnoviji napad neofašista nije slučajno izvršen na Dan pobede, već je izabran sa namerom zastrašivanja građana koji se ne slažu sa nasiljem i mržnjom.

Bojan Kostreš, predsednik LSV tim povodom je izjavio: „Ko gazi zastavu Vojvodine, taj gazi i Ustav Srbije. Ko danas gazi zastavu sutra će gaziti ljude. Ko ne voli Vojvodinu, ne voli ni Srbiju. Vojvođanke i Vojvođani ne pristaju na nasilje i mržnju kao oblik političkog delovanja. Vojvođanke i Vojvođani su evropsko lice Srbije a Vojvodina mora biti evropski pogon Srbije. Zato zastava Vojvodine ima i svoje zvezdice, da nad vrednostima slobode, pravde i poštenja Bačka, Banat i Srem stoje ujedinjeni sa svim ljudima koji u Vojvodini žive."

Odbori LSV | Utorak, 01. 08. 2023. | Komentara: 0

Kolar: Novom Sadu je potrebno zelenilo, a ne dodatna urbanizacija

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani neće prisustvovati današnjoj sednici Skupštine grada Novog Sada i to je, kaže predsednik odborničke grupe Robert Kolar, njihov način da protestuju. Na današnjoj sednici odbornici raspravljaju o rebalansu budžeta, ali i o početku radova na izgradnji „Novog Sada na vodi“.
Izjave | Nedelja, 30. 07. 2023. | Komentara: 0

Izbori na svim nivoima u istom danu su katastrofa za demokratiju

Najnovije licitiranje sa datumom izbora i najava predsedsednika Srbije Aleksandra Vučića da će se glasati na svim nivoima, prema mišljenju Aleksandra Martona, portparola Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođana, još je jedan u nizu primera izostanka demokratskih procesa u našoj zemlji.
Odbori LSV | Subota, 29. 07. 2023. | Komentara: 0

Grujić: Nedovoljno investicija u obrazovanje i druge segmente

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Kikinde Miroslav Grujić zamerio je gradskoj vlasti nedostatak investicija u obrazovanje, ali i druge segmente društva.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook