Kostreš: Maksimum kompromisa

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 06. 09. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Maksimum kompromisa

NOVI SAD - Predsednik Radne grupe za izradu Nacrta zakona i zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za list Danas da je postigao značajne napretke u suočavanju stavova s predstavnicima koalicionih partnera u vezi sa imovinom koja treba da pripadne AP Vojvodini.

Bojan Kostreš

- Ne možemo biti sigurni kako će izgledati konačan tekst, ali je sigurno da se obim javne svojine predviđen Nacrtom, koji smo predali premijeru Cvetkoviću, neće smanjivati. Ona može biti samo povećana, a LSV će u tom cilju da uputi amandmane parlamentu " najavljuje Kostreš. On napominje da je izvesno da će obim imovine Vojvodine biti vraćen na nivo pre 1995, kada joj je oduzeto sve što je preostalo nakon prvog oduzimanja, izmenama Ustava 1989. godine. To znači, kaže Kostreš, da će šume i vode postati pokrajinsko vlasništvo.

- Svestan sam da se neće desiti da Vlada Srbije napravi takav predlog zakona kojim bi nam vratila sve što smo imali po Ustavu iz 1974. Ali, mislim da mogu da se vrate svi putevi u Vojvodini, osim Koridora 10, kao i delovi Železnice, mada ne i glavna pruga. Katastar, takođe. Jasno mi je da nema izgleda nam se vrate Telekom i Pošta. Sve ovo je maksimum kompromisa koji najavljujem" zaključio je Kostreš.

(BILSV, 06.09.2011.)
Odbori LSV | Petak, 24. 05. 2024. | Komentara: 0

Kurtinović: Napravićemo depo parkinge u rubnim delovima grada

Kandidatkinja za odbornicu koalicije „Udruženi za slobodan Novi Sad“ Slavica Kurtinović ističe da su nedostatak parking mesta i saobraćajne gužve neki od najvećih problema u urbanim delovima Novog Sada.
Odbori LSV | Četvrtak, 23. 05. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Koalicija Udruženi za slobodan Novi Sad ima rešenje za goruće probleme - saobraćaj, urbanistički haos, nedostatak zelenila

Među najvećim problemima Novog Sada, kako pokazuju istraživanja, su saobraćajne gužve, problemi oko parkiranja, manjak zelenila... Kandidatkinja za odbornicu koalicije „Udruženi za slobodan Novi Sad“ i predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Maja Mrnuštik smatra da rešavanje jednog od tih problema povlači rešavanje drugog, jer je sve to povezano. 
Odbori LSV | Sreda, 22. 05. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Promene u Srbiji uvek kreću iz gradova poput Kikinde, Zrenjanina i Novog Sada

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš podržao je koalicionu listu „Izaberi promenu – Ujedinjena opozicija Kikinde – Mirko Šoć“ i izrazio zadovoljstvo što je kandidat LSV – VOJVOĐANI profesor Miroslav Grujić prvi na izbornoj listi ovog političkog saveza. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook