Kostreš: Maksimum kompromisa

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 06. 09. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Maksimum kompromisa

NOVI SAD - Predsednik Radne grupe za izradu Nacrta zakona i zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za list Danas da je postigao značajne napretke u suočavanju stavova s predstavnicima koalicionih partnera u vezi sa imovinom koja treba da pripadne AP Vojvodini.

Bojan Kostreš

- Ne možemo biti sigurni kako će izgledati konačan tekst, ali je sigurno da se obim javne svojine predviđen Nacrtom, koji smo predali premijeru Cvetkoviću, neće smanjivati. Ona može biti samo povećana, a LSV će u tom cilju da uputi amandmane parlamentu " najavljuje Kostreš. On napominje da je izvesno da će obim imovine Vojvodine biti vraćen na nivo pre 1995, kada joj je oduzeto sve što je preostalo nakon prvog oduzimanja, izmenama Ustava 1989. godine. To znači, kaže Kostreš, da će šume i vode postati pokrajinsko vlasništvo.

- Svestan sam da se neće desiti da Vlada Srbije napravi takav predlog zakona kojim bi nam vratila sve što smo imali po Ustavu iz 1974. Ali, mislim da mogu da se vrate svi putevi u Vojvodini, osim Koridora 10, kao i delovi Železnice, mada ne i glavna pruga. Katastar, takođe. Jasno mi je da nema izgleda nam se vrate Telekom i Pošta. Sve ovo je maksimum kompromisa koji najavljujem" zaključio je Kostreš.

(BILSV, 06.09.2011.)




Izjave | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Jovanović: Nema menjanja dnevnog reda

NOVI SAD - Odložena sednica Skupštine grada zakazana je za petak, ali za javnost ostaje nepoznanica da li će zasedanja i biti jer, prema poslednjim informacijama, Ujedinjeni regioni Srbije (URS) ne odustaju od mandata Vere Kopicl, pise Nacionalni građanski.
Odbori LSV | Ponedeljak, 28. 03. 2011. | Komentara: 0

Somborci zatražili punu platu za trudnice

SOMBOR - Predsednik Gradske organizacije LSV Sombor i odbornik u Skupštini grada Sombora Dragan Nenadov istakao je danas da je Zakonom o zdravstvenom osiguranju naknada zarade za vreme održavanja trudnoće smanjena na 65 odsto kao i da je Ministarstvo zdravlja donelo preporuku da gradovi i opštine mogu da pronađu sredstva i daju ostatak od 35 procenata onim ženama koje su na trudničkom bolovanju.
Izjave | Ponedeljak, 28. 03. 2011. | Komentara: 0

Amandman LSV omogućava osnivanje Komisije za lustraciju

BEOGRAD - Narodna skupština Republike Srbije usvojila je amandman Lige socijaldemokrata Vojvodine na Zakon o ministarstvima, kojim je Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu obavezano na formiranje i obezbeđivanje uslova za rad i položaj Komisije za ispitivanje odgovornosti za kršenje ljudskih prava, poznatije kao Komisija za lustraciju.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook