Kostreš: Ne tražimo paralelnu policiju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 14. 03. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Ne tražimo paralelnu policiju

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš istakao je danas za Večernje novosti da Liga zahtevom za osnivanjem vojvođanske uprave policije ne želi da narušava odnose u koaliciji, već da samo podseti na svoju staru ideju, od koje neće ni ubuduće odustati.

"LSV ne traži osnivanje paralelnih policijskih snaga, nego drugačiju organizaciju postojeće policije, koja se sastoji iz sedam policijskih uprava: Novi Sad, Pančevo, Kikinda, Zrenjanin, Sombor, Subotica i Sremska Mitrovica " rekao je Kostreš.

"Komandir te policijske mreže bio bi biran u Vojvodini i direktno bi bio podređen ministru policije " zaključio je Kostreš u izjavi za Novosti. Zamenik predsednika LSV je za Pravdu dodao da će ovu ideju LSV predočiti svojim koalicionim partnerima posle rekonstrukcije Vlade Srbije, a od tih razgovora zavisi i da li će pitanje postojanja posebne policijske uprave za Vojvodinu biti i formalno pokrenuto u Skupštini ili Vladi Srbije.

"U Zakonu o Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije piše da ministar ima pravo da formira regionalne policijske uprave u Srbiji " pojasnio je Kostreš.

(BILSV, 14. 03. 2011.)




Izjave | Petak, 23. 09. 2011. | Komentara: 0

Socijaldemokratija se mora menjati i prilagođavati

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine Vojvodine Maja Sedlarević ocenila je danas da socijaldemokratija kao ideologija prolazi kroz tranzicioni period.
- Međutim, kao i ostale ideologije, socijaldemokratija mora sebi postaviti određena pitanja i mora se menjati i prilagođavati novonastaloj situaciji.
Izjave | Petak, 23. 09. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Dobro je što je amandman povučen

BEOGRAD - Poslanica Lige soijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov pozdravila je danas povlačenje amandmana Vlade Srbije na Predlog zakona o restituciji koji je predvidjao da samo strani državljani, pripadnici okupacionih snaga, budu lišeni prava na povraćaj imovine.
Izjave | Četvrtak, 22. 09. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Tražimo odgovornost Vlade Vojvodine

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zatražiće posebno zasedanje Skupštine Vojvodine na kojem će se raspravljati o "opstrukciji" rada pokrajinskog parlamenta koju je vršila Vlada Vojvodine, najavio je danas lider LSV Nenad Čanak.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook