Kostreš: Nema racionalnih razloga za vanredne republičke izbore

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 19. 08. 2015. | Komentara: 0

Kostreš: Nema racionalnih razloga za vanredne republičke izbore


LSV

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je danas da ne vidi racionalne razloge za raspisivanje vanrednih republičkih izbora i da bi, ukoliko oni ipak budu raspisani, onda trebalo da istog dana budu održani i pokrajinski i lokalni izbori. Liga je spremna da izađe na izbore kad god oni budu raspisani, rekao je Kostreš Tanjugu, napominjući da o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora ona ni na koji način ne može da odlučuje, nego odluku o tome donosi premijer Aleksandar Vučić i njegovi saradnici. 
 
Ističući da je LSV jedina opoziciona parlamentarna stranka u Srbiji koja se “ne guši u dugovima, nema unutrašnjih razdora i cepanja i koja od svog osnivanja, u poslednjih 25 godina, nije promenila svoje političke stavove”, Kostreš je dodao da “s tog aspekta mi smo spremni za izbore”. Odgovarajući na pitanje da li bi, ukoliko budu raspisani vanredni parlamentarni izbori, trebalo u istom terminu održati pokrajinske i lokalne izbore, on je rekao da “ako se raspišu vanredni republički izbori, onda bi sve moralo da bude istog dana”.
 
– Kako kod da bude, svi izbori moraju da budu održani u istom danu, jer bi sve drugo bilo neopravdano kako iz finansijskog tako i iz logičkog ugla posmatrano – precizirao je Kostreš. On je podsetio na stav LSV prema kojem pokrajinski i lokalni izbori treba da budu održani u redovnom terminu, a to znači početkom iduće godine. 
 
LSV će “insistirati na tome da lokalni i pokrajinski izbori, kad god da budu raspisani, moraju biti održani zajedno jer bi bilo iracionalno da u periodu od stotinu dana dva puta imamo izbore”, naveo je zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.
Govoreći o istoj temi za Dnevnik RTV-a, Kostreš je rekao:
 
- Naravno da je malo čudno da u situaciji u kojoj on ima dvotrećinsku većinu u parlamentu razmišlja o izborima, ali svakako je on taj koji će doneti odluku da li će izbora biti ili neće.
Na pitanje da li će ostati uz svog koalicionog partnera u Pokrajini, Demokratsku stranku, zamenik predsednika LSV kaže:
- Liga će biti uz građane i građanke Vojvodine, a da li će DS biti uz građane i građanke Vojvodine, to će vreme pokazati.
(BILSV, 19. 08. 2015)




Saopštenja | Nedelja, 10. 03. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI podržali inicijativu ProGlasa za slobodne i poštene izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI podržavaju dokument „Dogovor za slobodne i poštene izbore“, koji je inicirala grupa nestranačkih javnih ličnosti okupljenih u inicijativi ProGlas.
Saopštenja | Subota, 09. 03. 2024. | Komentara: 0

Šapić krši Zakon o zabrani diskriminacije. Mora biti kažnjen zbog toga!

Izjava Aleksandra Šapića, donedavnog gradonačelnika Beograda i kandidata Srpske napredne stranke za istu funkciju na predstojećim izborima, da „Beogradu treba srpski gradonačelnik, srpska vlast i da je Beograd srpski grad“ klasičan je primer kršenja Zakona o zabrani diskriminacije.
Odbori LSV | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Gradska uprava Zrenjanina, na čelu sa načelnikom Nenadom Domjeskovim, opet krši zakon

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Zrenjanin podneo je danas Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti žalbu protiv Gradske uprave grada Zrenjanina, jer pomenuti organ, čiji je načelnik Nenad Domjeskov, nije odgovorio na pitanje upućeno još 22. januara 2024. godine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook