Kostreš: O imovini i restituciji pre letnje pauze

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 30. 05. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: O imovini i restituciji pre letnje pauze

NOVI SAD - Zakoni o restituciji i o javnoj svojini trebalo bi da budu usvojeni u republičkom parlamentu do letnje pauze - izjavio je za Dnevnik predsednik radne grupe za izradu zakona o imovini i prihodima AP Vojvodine i lokalnih samouprava Bojan Kostreš.

Kostreš, koji je i zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine kazao je da je u petak sa vicepremijerom Božidarom Đelićem, koji je inače zadužen za usklađivanje procesa donošenja zakona iz evropske agende, dogovorio da dinamika pripreme navednih zakona bude takva da se oni u toku narednog meseca nađu pred Vladom Srbije, a potom i na dnevnom redu parlamenta.

- Dogovorili smo se da se paralelno radi na ova dva zakona, te da se pre izrade finalne verzije usklade radni tekstovi zakona o javnoj svojini i o restituciji, kako kasnije ne bismo došli u situaciju da jedan zakon koči drugi - kazao je Kostreš. On je rekao da je sa Đelićem razgovarao o detaljima vezanim za komunikaciju između dve radne grupe koje pripremaju ove zakone, te da nije bilo reči o konretnim rešenjima tih akata.

- Osnovna ideja je da se iskoordinišemo tako da oba zakona u parlamentu budu usvojena do letnje pauze - rekao je Kostreš. Uz to, po njegovim rečima, među zakonima koji treba da budu usvojeni kako bi Srbija postala kandidat za članstvo u EU, neophodno je da se zakonski uredi i finansiranje partija, te donese novi zakon o Skupštini Srbije.

(BILSV/Dnevnik, 30.05.2011.)
Izjave | Ponedeljak, 22. 07. 2024. | Komentara: 0

Nakon Radonjića, Olenika tužio i Miroslav Kurak

Miroslav Kurak, jedan od četvorice bivših pripadnika Državne bezbednosti (DB), koje je Apelacioni sud oslobodio optužbi za ubistvo Slavka Ćuruvije, podneo je tužbu protiv Aleksandra Olenika, advokata i člana Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zbog njegove objavi na mreži X. 
Saopštenja | Petak, 19. 07. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: LSV - VOJVOĐANI podržavaju opravdane zahteve poljoprivrednika

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI izražava svoju duboku solidarnost sa poljoprivrednicima koji su se našli u teškoj situaciji zbog neispunjenih obećanja i loše projekcije budžeta za poljoprivredu u protekloj godini.
Izjave | Ponedeljak, 15. 07. 2024. | Komentara: 0

Projekat Jadar i rudarenje litijuma Rio Tinta nastavljeni u tajnosti

Komentarišući pomalo nezainteresovani osvrt Aleksandra Vučića na odluku Ustavnog suda, iako je danima bio najveći lobista Rio Tinta, član Predsedništva LSV – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik kaže da se predsednik Srbije, kao i uvek, krije iza drugih.
ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook