Kostreš: O imovini i restituciji pre letnje pauze

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 30. 05. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: O imovini i restituciji pre letnje pauze

NOVI SAD - Zakoni o restituciji i o javnoj svojini trebalo bi da budu usvojeni u republičkom parlamentu do letnje pauze - izjavio je za Dnevnik predsednik radne grupe za izradu zakona o imovini i prihodima AP Vojvodine i lokalnih samouprava Bojan Kostreš.

Kostreš, koji je i zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine kazao je da je u petak sa vicepremijerom Božidarom Đelićem, koji je inače zadužen za usklađivanje procesa donošenja zakona iz evropske agende, dogovorio da dinamika pripreme navednih zakona bude takva da se oni u toku narednog meseca nađu pred Vladom Srbije, a potom i na dnevnom redu parlamenta.

- Dogovorili smo se da se paralelno radi na ova dva zakona, te da se pre izrade finalne verzije usklade radni tekstovi zakona o javnoj svojini i o restituciji, kako kasnije ne bismo došli u situaciju da jedan zakon koči drugi - kazao je Kostreš. On je rekao da je sa Đelićem razgovarao o detaljima vezanim za komunikaciju između dve radne grupe koje pripremaju ove zakone, te da nije bilo reči o konretnim rešenjima tih akata.

- Osnovna ideja je da se iskoordinišemo tako da oba zakona u parlamentu budu usvojena do letnje pauze - rekao je Kostreš. Uz to, po njegovim rečima, među zakonima koji treba da budu usvojeni kako bi Srbija postala kandidat za članstvo u EU, neophodno je da se zakonski uredi i finansiranje partija, te donese novi zakon o Skupštini Srbije.

(BILSV/Dnevnik, 30.05.2011.)
Saopštenja | Petak, 23. 02. 2024. | Komentara: 0

Obustaviti postupak proterivanja Andreja Gnjota i Elene Koposove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI zahteva od vlasti da zaustave proterivanje aktivista Andreja Gnjota iz Belorusije i Elene Koposove iz Ruske Federacije, koji su spas od progona u svojim državama pronašli u Srbiji.
Saopštenja | Četvrtak, 22. 02. 2024. | Komentara: 0

Nedopustiv pritisak na prosvetne radnike

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI poziva Ministarstvo prosvete da obezbede nesmetani rad prosvetnih radnika, kako onih u nastavi, tako onih koji učestvuju u kreiranju nastavnog sadržaja.
Saopštenja | Sreda, 21. 02. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina je naša kuća - očuvaćemo vojvođanski način života

Dan maternjeg jezika prilika je da se naglasi potreba afirmisanja višejezičnosti u Vojvodini.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook