Kostreš: Putinovska Rusija nije prijatelj Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 07. 09. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Putinovska Rusija nije prijatelj Srbije

NOVI SAD – Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ističe da je emisija „Srbija: Znaci rata“, koju je ovih dana emitovala ruska državna televizija Raša tudej, tipična ratnohuškačka propaganda.

LSV

U dokumentarnoj emisiji o Kosovu i Metohiji, pod nazivom „Srbija: Znaci rata“, konflikt je predstavljen kao jedino pravo rešenje. Dominiraju sagovomici poput desničara Miše Vacića, Damjana Kneževića iz Narodnih patrola, ali i ruskog ambasadora Aleksandra Bocan-Harčenka. 

- Raša tudej je propagandistički alat Putinovog režima i zato me takva emisija ne čudi. Čudi me što nisu zabranjeni kao u celoj EU. Aleksandar Vučić, ako do sada nije znao, a sumnjam da nije, mora razumeti da mu putinovska Rusija nije prijatelj, a da će se svako zveckanje oružjem najpre i najviše obiti o glavu Srbiji - kaže Kostreš i dodaje da Srbija i Kosovo treba da sagledaju realnost, a da je jedina šansa za sve nas odustajanje od zamrznutog konflikta, uz ubrzanje EU integracija. 

(SzILSV 07.09.2022)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook