Kostreš: Razgovori idu teško, spori su i naporni

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 06. 07. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Razgovori idu teško, spori su i naporni

NOVI SAD - Tekst zakona o javnoj svoji trebalo bi do 15. jula da bude upućen Vladi Srbije, a najveća teškoća u izradi tog propisa je pitanje svojine Vojvodine, rekao je danas predsednik radne grupe za izradu tog zakona Bojan Kostreš.

Bojan Kostres

"Razgovori idu teško, spori su i naporni, ali pravimo korake napred i verujem da će tekst biti upućen premijeru do 15. jula" rekao je Kostreš agenciji Beta, a prenose mediji. On je naveo da se u radnoj grupi vode razgovori o tome od koje godine treba poći u definisanju javne svojine Vojvodine i da je to "političko pitanje". Kostreš je istakao da se zalaže da se Vojvodini vrati sve ono što joj je pripadalo pre 1988. godine kada su veliki sistemi bili u vlasti pokrajinske administracije, dok ostali članovi radne grupe smatraju da treba poći od 1995. godine.

"Treba postići saglasnost obeju strana i pokušaćemo da nađemo kompromisno rešenje " kazao je Kostreš. Prema njegovim rečima, nije bitno što će zakon o javnoj svojini biti donet pre zakona o restituciji jer se zakoni međusobno ne isključuju i oba propisa su na evropskoj agendi. Kostreš je naveo da bi bilo dobro da se zakon o javnoj svojini nađe na javnoj raspravi ali i da je potrebno što pre usvojiti taj propis.

(BILSV, 06. 07. 2011.)




Saopštenja | Nedelja, 10. 03. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI podržali inicijativu ProGlasa za slobodne i poštene izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI podržavaju dokument „Dogovor za slobodne i poštene izbore“, koji je inicirala grupa nestranačkih javnih ličnosti okupljenih u inicijativi ProGlas.
Saopštenja | Subota, 09. 03. 2024. | Komentara: 0

Šapić krši Zakon o zabrani diskriminacije. Mora biti kažnjen zbog toga!

Izjava Aleksandra Šapića, donedavnog gradonačelnika Beograda i kandidata Srpske napredne stranke za istu funkciju na predstojećim izborima, da „Beogradu treba srpski gradonačelnik, srpska vlast i da je Beograd srpski grad“ klasičan je primer kršenja Zakona o zabrani diskriminacije.
Odbori LSV | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Gradska uprava Zrenjanina, na čelu sa načelnikom Nenadom Domjeskovim, opet krši zakon

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Zrenjanin podneo je danas Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti žalbu protiv Gradske uprave grada Zrenjanina, jer pomenuti organ, čiji je načelnik Nenad Domjeskov, nije odgovorio na pitanje upućeno još 22. januara 2024. godine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook