Kostreš: U LSV nema konfuzije, vreme je za mlađe ljude

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 20. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: U LSV nema konfuzije, vreme je za mlađe ljude

NOVI SAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da u stranci nema konfuzije posle odlaska višegodišnjeg lidera.

LSV

Od osnivanja LSV, 1990. godine, na čelu stranke je bio Nenad Čanak. Njega je na mestu predsednika u novembru 2022. godine zamenio Bojan Kostreš.

- Iako deluje da je Čanak držao svu kontrolu u stranci i bio njen autoritarni lider - nije bilo tako. Naravno da je u velikoj meri uticao na donošenje odluka, davao ozbiljan ton politici stranke, usmeravao je karakterom i načinom vođenja, ali nije samostalno donosio odluke - kaže za BBC na srpskom Kostreš.

Iako kaže da je LSV trenutno u „fazi transformacije", Kostreš ističe da unutar stranke nema konfuzije posle odlaska višegodišnjeg lidera.

- Imamo stranačke institucije i organe i Liga nastavlja sa životom i razvojem. Prosto, vreme je za mlađe ljude - ja sam 1974. godište i među najstarijim sam članovima Predsedništva – dodaje.

Vrednosni sistem stranke nije promenjen, kao ni program, ističe Kostreš, ali i dodaje da je novo rukovodstvo donelo i neke nove stvari. Raskinuta je, na primer, koalicija sa vladajućom Srpskom naprednom strankom u Novom Sadu, oko koje je i ranije bilo „velikih lomova u stranci".

- Novi tim je preuzeo kormilo nad sistemom koji je postojao, malo podesio nove koordinate funkcionisanja i to sada sve ide svojim tokom – kaže Kostreš.

(SzILSV, 20.05.2023)




Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 
Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook