Kostreš: Vojvođani LSV uz ProGlas!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 12. 11. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvođani LSV uz ProGlas!

Novi Sad, 12. novembar 2023 - Vojvođani su danas snažno uz ProGlas! Vojvodina je sinonim za slobodu, različitost, kulturu i evropsku Srbiju. Pozivamo sve Vojvođane da se pridruže ProGlasu, da prate njegove inicijatore u pozivu svojim rođacima, komšijama i prijateljima da iskoriste svoj glas za promene. U tim promenama, glas Vojvodine se mora čuti.

LSV

Godinama se Srbija budi u stvarnosti koju oblikuju brutalno nasilje, primitivizam i iskrivljeni sistem vrednosti.

Zaglušujuća buka nasilja za cilj je imala da slobodna, moderna i evropska Srbija odustanu i predaju se.

Reakcija vlasti i njenih medija govore o strahu od toga da prave vrednosti dobiju svoj glas. Znaju oni koji danas napadaju potpisnike ProGlasa da su poraženi svaki put kada ljudi čuju Cecu Bojković, Ljubomira Simovića, Ivanku Popović, Mišu Majića, Dragana Bjelogrlića ili Vladimira Kostića. Kao što su nekada prolazili Dositej, Vuk, Sterija ili Skerlić - napadaju oni za koje se nikad neće znati one po čijim imenima ćemo zvati trgove i ulice.

Mi, Vojvođani LSV, poručujemo da ćemo odbraniti pravo svakog građanina da izrazi svoj stav, i danas i na sam dan izbora, i pozivamo sve Vojvođane da 17. decembra masovno izađu na izbore.

Bojan Kostreš
predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani




Iz medija | Nedelja, 24. 07. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvodina bi bolje upravljala železnicom

NOVI SAD - Predsednik radne grupe za izradu zakona o javnoj svojini, Bojan Kostreš, danas je za Dnevnik ponovio da još uvek nema političke saglasnosti o tome koja bi sve imovina trebalo da se vrati Vojvodini.
Iz medija | Nedelja, 24. 07. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Goniti zločince do sudnjeg dana

BEOGRAD - Komentarišući oslobađajuću presudu Šandoru Kepiru, koja je izazvala žestoke reakcije kako u Srbiji, tako i u svetu, lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak je za današnji NIN istakao da je bio užasnut presudom.
Odbori LSV | Subota, 23. 07. 2011. | Komentara: 0

LSV osudila pojavu grafita mržnje

PANČEVO - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Pančevo najoštrije је osudio pojavu grafita mržnje, koji su osvanuli u Dolovu juče, 21. jula, u popodnevnim satima. Tekst grafita "Srbi, marš iz Vojvodine" predstavlja uvredu za sve žitelje naše Vojvodine, koji su vekovima uzdignute glave živeli i žive ne jedni pored drugih, nego jedni sa drugima, što i jeste prava mera suživota 26 nacionalnih zajednica naše pokrajine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook