Kostreš: Vojvodina je izigrana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 27. 06. 2012. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvodina je izigrana

NOVI SAD – Komentarišući činjenicu da je Zakon o javnoj svojini usvojen još 26. septembra prošle godine, a da još nije počelo vraćanje imovine Pokrajini, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine  Bojan Kostreš ocenio je danas za RTV da je Vojvodina, po svemu sudeći, izigrana.

Bojan Kostres

 – Ja sam u principu veliki optimista po prirodi, pa neću isključiti mogućnost da će možda neka nova vlada ispuniti obećanje stare. Ali mislim da smo u ovoj situaciji došli u priliku da imovina koja je morala biti vraćena Vojvodini tim dogovorom neće biti vraćena i da smo ovoga puta izigrani – istakao je on. Kostreš, koji je predsedavao radnom grupom za izradu Zakona o javnoj svojini, kaže da je Vojvodina naučila lekciju i da ubuduće stvari sa Beogradom neće rešavati dogovorom, već samo jasnim zakonskim rešenjima. Podsetimo, imovina koja je tim dogovorom trebalo da bude vraćena Pokrajini jeste Novosadski sajam, DP „Novi Sad-Gas“, zatim imovina RTV Vojvodine, rudik u Kovinu, Petrovaradinska tvrđava, kao i imovina VANU i legati.

(BILSV, 27. 06. 2012.)



Saopštenja | Utorak, 07. 03. 2023. | Komentara: 0

Nećemo karanfile za 8. mart - hoćemo državne antifemicid alate

Za Međunarodni dan žena, 8. mart, pozivamo sve muškarce, sve žene, sve predstavnike institucija da nam, umesto karanfila, poklone inicijativu da država pokrene sinhronizovanu politiku protiv femicida.

Izjave | Utorak, 07. 03. 2023. | Komentara: 0

Bešlin: Zapad je rešen da u svom dvorištu reši sve konflikte, Rusija dugo neće biti akter u međunarodnim odnosima

Istoričar dr Milivoj Bešlin, jedan od potpisnika apela za prihvatanje evro-američkog sporazuma o Kosovu, istakao je da nije siguran da je taj sporazum istorijska šansa koja se nalazi pred Srbijom, ali da je svakako reč o veoma važnom procesu koji se dešava.
Odbori LSV | Ponedeljak, 06. 03. 2023. | Komentara: 0

Zrenjanin poslednja rupa na svirali

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva predstavnike zrenjaninske vlasti da se izjasne šta su učinili povodom najavljenog, a još uvek nerealizovanog početka izgradnje autoputa Beograd – Zrenjanin - Novi Sad.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook