Kostreš: Vojvodina jedna od najvažnijih tema

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 21. 05. 2015. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvodina jedna od najvažnijih tema

NOVI SAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine  Bojan Kostreš izrazio je juče, nakon prve sednice skupštinskog Akcionog tima za reformu političkog sistema, zadovoljstvo što je "u suštini, predlog Lige upućen predsednici Skupštine u novembru prošle godine, sada uz određene korekcije, materijalizovan".

LSV

– Neophodno je promeniti ustavni sistem u Srbiji, ukoliko želimo da postanemo civilizovana i evropska zemlja – ukazao je Kostreš u izjavi za Dnevnik.
–  Za LSV je svakako jedna od najvažnijih tema pozicija Vojvodine. Od usvajanja Ustava 2006. godine na do danas pozicija Vojvodine nije precizirana, niti Vojvodina u punom kapacitetu može konzumirati ni ta loša ustavna ovlašćenja. Ne likujem zbog toga što smo bili u pravu kada smo pozivali na bojkot ustavnog referenduma, već se nadam da će sada biti više političke visprenosti, da će se više gledati na budućnost, a ne na dnevnopolitičke interese, i da će Srbija dobiti evropski Ustav, koji će omogućiti Vojvodini njeno pravo da ima punu i nedvosmislenu autonomiju u okviru Republike Srbije – zaključio je Kostreš.

(BILSV, 21. 05. 2015)



Izjave | Utorak, 26. 10. 2010. | Komentara: 0

Profesionalizovati administraciju u Srbiji

BEOGRAD - Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu uskoro će definisati status državnih i lokalnih službenika čiji položaj zavisi od izbora, zbog politizacije administracije, najavio je danas državni sekretar tog ministarstva Duško Radaković.
Edukacija LSV | Sreda, 15. 09. 2010. | Komentara: 0

Instruktaža za kampanju od vrata do vrata

Trenerice i treneri Centra za edukaciju LSV održali su niz intruktaža za aktiviste stranke koji su učestvovali u kampanji ‘Od vrata do vrata' od marta do novembra 2010. godine. U instruktaži su učestvovali: Nataša Lalić, Ana Kandić, Dragana Dukić, Goran Veselinović, Nenad Vezmar, Miodrag Mitrić, Miloš Veselinov, Nebojša Mudrinski i Vladimir Ivančević.
Edukacija LSV | Subota, 04. 09. 2010. | Komentara: 0

Seminar za tehničke sekretare i sekretarke zaposlene u LSV i portparole

U Novom Sadu, 4. septembra 2010. godine održan je jednodnevni seminar za tehničke sekretare i sekretarke zaposlene u LSV i portparole a u organizaciji Centra za edukaciju LSV. Četrdeset troje zaposlenih u Sekratarijatu LSV i portparola lokalnih odbora,



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook