Kostreš: Zakon o imovini Vojvodine do septembra

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 21. 04. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Zakon o imovini Vojvodine do septembra

NOVI SAD " Predsednik Radne grupe za izradu zakona o imovini i prihodima AP Vojvodine Bojan Kostreš, izjavio je danas da je realno očekivati da zakon o imovini i prihodima AP Vojvodine, bude gotov do početka septembra.
- Tehnički je vrlo jednostavno napraviti taj zakon, a veliki je problem da se on politički usaglasi - rekao je Kostreš u Beogradu, gde se danas prvi put sastala Radna grupa za izradu tog zakona.


Kostreš, koji je i zamenik predsednika LSV, rekao je i da je u donošenju zakona osnovni problem podela medju političkim strankama koja se ogleda u "nedostatku jasnog stava o tome kako treba da izgleda autonomija Vojvodine, decentralizacija i regionalizacija Srbije". Prema njegovim rečima, zbog nedostatka političkog dogovora o imovini Vojvodine i lokalnih samouprava, kasni se više od godinu i po dana sa donošenjem tih zakona.

- To je kompleksan proces i trajaće dugi niz godina. Važno je da se vraćanje imovine odblokira i da je to prvi korak koji treba da bude učinjen što pre - rekao je Kostreš. On očekuje da usvajanje zakona o vraćanju imovine Vojvodini i lokalnim samoupravama podrže sve stranke vladajuće koalicije i opozicije koje će naći najmanji politički sadržalac kako bi se prevazišle postojeće političke razlike oko tih predloga.

- Važno je da postignemo konsenzus, jer ovi zakoni su značajni za lokalne samouprave i za autonomnu pokrajinu Vojvodine i doprineće boljem i kvalitetnijem funkcionisanju Srbije, a to je i jedan od uslova evropskih integracija - kazao je Kostreš. On je rekao i da će predložiti da se zakonom omogući vraćanje imovine koja je Vojvodini bila oduzeta posle 1989. godine, uključujući i one koja je danas u vlasništvu Vlade Srbije.

- Svestan sam da ću biti manjina u komisiji, ali to ne znači da se neću truditi da se ta imovina vrati - rekao je Kostreš.

(BILSV, 21.04.2011.)




Edukacija LSV | Sreda, 15. 09. 2010. | Komentara: 0

Instruktaža za kampanju od vrata do vrata

Trenerice i treneri Centra za edukaciju LSV održali su niz intruktaža za aktiviste stranke koji su učestvovali u kampanji ‘Od vrata do vrata' od marta do novembra 2010. godine. U instruktaži su učestvovali: Nataša Lalić, Ana Kandić, Dragana Dukić, Goran Veselinović, Nenad Vezmar, Miodrag Mitrić, Miloš Veselinov, Nebojša Mudrinski i Vladimir Ivančević.
Edukacija LSV | Subota, 04. 09. 2010. | Komentara: 0

Seminar za tehničke sekretare i sekretarke zaposlene u LSV i portparole

U Novom Sadu, 4. septembra 2010. godine održan je jednodnevni seminar za tehničke sekretare i sekretarke zaposlene u LSV i portparole a u organizaciji Centra za edukaciju LSV. Četrdeset troje zaposlenih u Sekratarijatu LSV i portparola lokalnih odbora,
Edukacija LSV | Nedelja, 15. 08. 2010. | Komentara: 0

Edukacija predsednika i predsednica GrO/OO LSV

Nakon seminara "Motivacija", za predsednike i predsednice gradskih i opštinskih odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine, Centar za edukaciju LSV (Ce LSV) organizovao je još jednu edukaciju. Nakon uvodne reči Maje Sedlarević, potpredsednice Izvršnog odbora Glavnog odbora LSV (IO GO LSV),



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook