Koštunica da iznese saznanja o političkoj pozadini atentata

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 12. 03. 2018. | Komentara: 0

Koštunica da iznese saznanja o političkoj pozadini atentata

Novi Sad, 12. mart 2018 - Ni petnaest godina nije bilo dovoljno da se utvrde i procesuiraju politički nalogodavci ubistva Zorana Đinđića.

LSV

I danas, kao i pre deceniju i po, jasno je da je atentat na premijera Zorana Đinđića bio pokušaj da se zaustave promene i evropski kurs ove zemlje. To je bio udar na ustavni poredak i bezbednost zemlje.

Rečju,pokušaj državnog udara i prvo u nizu planiranih ubistava koja je sprečio samo brz odgovor države i hapšenje ubica.

Milorad Luković, Zvezdan Jovanović i svi drugi učesnici atentata, ubice su kojima je mesto u atvoru. Mesto im je u zatvoru i večnoj sramoti.

Sa druge strane, i danas je čudno to što je Vojislav Koštunica poziv da bude svedok na suđeju za ubistvo Zorana Đinđića doživljavao kao kampanju protiv njega i što je vajni legalista to na kraju i izbegao uz pomoć nekakve peticije nekolicine intelektualaca i nacionalista.

Zbog prošlosti, ali još više, zbog budućnosti ove zemlje, izuzetno je važno da bude razotkrivena puna politička pozadina ubistva Zorana Đinđića, a nalogodavci izvedu pred lice pravde i da u zatvoru prave društvo ubicama.

Za to nije i nikada neće biti kasno.

Liga socijaldemokrata Vojvodine je insistirala i insistiraće na tome, sve dok se to i ne dogodi.

Isto tako LSV smatra i da nije kasno da Vojislav Koštunica pred nadležnim organima odgovori na pitanja o svemu što bi možda moglo bolje osvetli političku pozadinu tog atentata.

Siguran sam da će kada se jednom napokon utvrde politički inspiratori atentata na Zorana Đinđića, svi oni na čelu sa Vojislavom Šešeljem koji uporno rade na tome da opravdaju njegovo ubistvo i amnestiraju ubice, konačno ućutati, završiti u zatvorima i na smetlištu istorije.

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak




Događaji | Utorak, 10. 12. 2013. | Komentara: 0

Kada će Republika obezbediti novac za održavanje puteva u APV

NOVI SAD – Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga upitala je danas predsednika Vlade Republike Srbije Ivicu Dačića kada će republički organi ispuniti svoju obavezu i obezbediti neophodna finansijska sredstva za upravljanje i održavanje puteva drugog reda na teritoriji AP Vojvodine.
Izjave | Ponedeljak, 09. 12. 2013. | Komentara: 0

Jakovljev: Jasno definisati finansiranje javnih servisa

BEOGRAD – Predsednik Odbora Skupštine AP Vojvodine za informisanje Dušan Jakovljev istakao je danas da u zakonu o javnim servisima treba jasno definisati da će se javni servisi finansirati iz budžeta u prelaznom periodu od dve godine i dodao da u roku od te dve godine treba raditi na povećanju svesti gradjana o potrebi plaćanja pretplate.

Izjave | Ponedeljak, 09. 12. 2013. | Komentara: 0

Država opet zakida Vojvodinu i poljoprivrednike

BEOGRAD – Odnos poslanika Lige socijaldemokrata Vojvodine prema predlogu republičkog budžeta za narednu godinu biće zasnovan na tome da li će biti prihvaćeni amandmani koji dolaze iz vojvođanske skupštine i da li će se konačno ispoštovati sedam posto i prebaciti sredstva u Pokrajinu za nadležnosti koje su propisane Ustavom, istakao je danas poslanik LSV Đorđe Stojšić u Narodnoj skupštini.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook