Kada će Republika obezbediti novac za održavanje puteva u APV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 10. 12. 2013. | Komentara: 0

Kada će Republika obezbediti novac za održavanje puteva u APV

NOVI SAD – Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga upitala je danas predsednika Vlade Republike Srbije Ivicu Dačića kada će republički organi ispuniti svoju obavezu i obezbediti neophodna finansijska sredstva za upravljanje i održavanje puteva drugog reda na teritoriji AP Vojvodine.

LSV

Ona je tokom današnjeg zasedanja Skupštine Srbije, u delu sednice namenjenom za postavljanje pitanja poslanika, istakla da je Zakonom o utvrđivanju nadležnosti iz 2009. godine, u članu 88, propisano da organi Pokrajine upravljaju i održavaju puteve drugog reda na teritoriji AP Vojvodine.

- Međutim, republički organi do dana današnjeg nisu izvršili svoju obavezu i nisu obezbedili finansijska sredstva da bi se te nadležnosti Pokrajine i sprovele. Štaviše, Vlada Republike Srbije nije donela ni odluku o načinu finansiranja ovih nadležnosti koje su navedenim zakonom prenete na AP Vojvodine – ukazala je Papuga o dodala da bi, shodno tome, bilo potpuno neracionalno osnivanje preduzeća za održavanje tih puteva koje zakon predviđa.

- Da li je to još jedna opstrukcija republičkih organa prema pokrajinskim? AP Vojvodina je spremna da ispoštuje sve naldženosti koje su joj prenetre, i to sa zadovoljstvom. A mi iz LSV ćemo imati još veće zadovoljstvo ako Vojvodina bude ponovo imala svoje sopstvene nadležnosti, a posebno sopstvene prihode – naglasila je Olena Papuga.

Ona je ukazala i da će, u skladu sa zakonom, AP Vojvodina do 01. aprila 2014. godine formirati pravni subjekat za upravljanje državnim putevima drugog reda na teritoriji Pokrajine, ali je upitala i kada će republički organi izvršiti svoju obavezu iz člana 88. Zakona o utvrđivanju nadležnosti AP Vojvodine i obezbediti neophodna finansijska sredstva koja su predviđena za ovu namenu.

Papuga je upitala i ministra saobraćaja Aleksandra Antića kolika je bila naplata putarine u julu i avgustu ove godine na deonici auto-puta E75 između Beograda i Subotice. Kako je precizirala, zatražila je informaciju o naplati putarine na naplatnim rampama Stara Pazora i kod Siriga za sve kategorije vozila, u dinarima i u evrima.

(BILSV, 10.12.2013)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook