Krkobabić ne pomaže selu svojim praznim parolama

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 19. 05. 2018. | Komentara: 0

Krkobabić ne pomaže selu svojim praznim parolama

Novi Sad, 19. maj 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od ministra zaduženog za regionalni razvoj Milana Krkobabića da, konačno, obavesti javnost o konkretnim merama koje Vlada i njegovo ministarstvo preduzimaju u cilju očuvanja seoskih sredina u našoj državi.

LSV

Ministar Krkobabić već mesecima javno istupa sa snažnim porukama kojima uverava javnost da smo na pragu oprovka sela, i da se očekuje znatno poboljšanje uslova života u selima. Sa druge strane, sem nekakvih priča o obnovi zadrugarstva, te pregršt populističkih stavova i praznih floskula, javnost još nije čula konkretne planove tima koji vodi Krkobabić.

Od svega je najtragičnije to što ministar Milan Krkobabić ne primećuje osnovni uzrok propadanja malih sredina. Za njega problem stroge centralizacije kao i da ne postoji. Reč decentralizacija, očito je, ne postoji u njegovom rečniku.

Nažalost, bez jasne strategije i kvalitetnih izmena političkog sistema Srbije, ne može se očekivati ni poboljšanje stanja na selu. Politika stvaranja mega centra kakav je grad Beograd, mora prestati, a članovi Vlade moraju shvatiti da Srbija nije samo njen glavni grad, nego i svaka opština ili selo.

Svetislav Zorić,
Član Izvršnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Odbori LSV | Ponedeljak, 03. 06. 2013. | Komentara: 0

Bečejska vlast neumesno diže cenu vode

BEČEJ - Predsednik Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Bečej Ferenc Toth istakao je danas da je povećanje cene pijaće vode u Bečeju, koja je veoma lošeg kvaliteta, u najmanju ruku neumesna.
Odbori LSV | Ponedeljak, 03. 06. 2013. | Komentara: 0

Do radnog mesta preko pet konkursa

KIKINDA - Opština Kikinda raspisala je konkurse za novozapošljavanje i samozapošljavanje koji su otvoreni do 20. juna, piše današnji Dnevnik. Od 15 miliona dinara za zapošljavanje, planirano budžetom opštine Kikinda, pet miliona dinara udruženo je sa 4,9 miliona republičkih sredstava i ovaj novac utrošiće se na novozapošljavanje i samozapošljavanje. 
Iz medija | Nedelja, 02. 06. 2013. | Komentara: 0

Bez dobrog školskog sporta nema vrhunskih sportista

Od kada je pre godinu dana stupila na dužnost pokrajinske sekretarke za sport i omladinu, Marinika Čobanu je zacrtala da će prioritet njenog resora biti školski sport, piše današnji Dnevnik. Jer, vrhunskim sportom, po njenoj oceni, treba da se bavi država, a posao njenog sekretarijata je, kaže, da obezbedi uslove deci da vežbaju, sve uz opasku da bez dobrog školskog sporta nema ni prave baze za takmičarski i vrhunski sport.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook