Krkobabićevi snovi o zadrugama u praznim selima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 07. 07. 2019. | Komentara: 0

Krkobabićevi snovi o zadrugama u praznim selima

Novi Sad, 07. juli 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine u više navrata kritikovala je neozbiljan odnos prema problemima sela koji pokazuje ministar u Vladi Republike Srbije zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić.

LSV

Ministar Krkobabić se već mesecima zalaže za preporod sela, a da nismo čuli niti jednu jedinu konkretnu meru za rešavanje nagomilanih problema.

Pričati o "preporodu" SELA samo kroz prizmu zadrugarstva je veoma neozbiljno. Još su neozbiljnije posete retkim uspešnim zemljoradničkim zadrugama sa brojnim televizijskim kamerama.

U tim posetama dominira demagogija kojoj je ministar Krkobabić veoma vičan. Nažalost, ovakav pristup problemu sela ne može dati razultate.

Izostanak novih sistemskih rešenja i istinske decentralizacije, značiće još brže propadanje seoskih sredina. LSV insistira na donošenju novog i modernog Ustava Srbije kao i novog zakona o lokalnoj samoupravi.

Pozicija sela u ustavno-pravnom sistemu Srbije mora biti jasnija i kvalitetnija. Bojimo se da je koncepcija Vlade Srbije drugačija i da se problemi neće rešavati. Baš zato je je Krkobavićeva vizija sela, koju je pretočio u krilaticu:" Jedno selo, jedna zadruga i ljudi ostaju" nerealna.

Mnogo izvesnije je da će nam se dogoditi scenario JEDNO SELO, JEDAN ČOVEK.

Jovan Aksentijević
potpredsednik Izvršnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Četvrtak, 21. 03. 2013. | Komentara: 0

LSV podržava amandman SVM o nultoj toleranciji za krađe

NOVI SAD, 21. mart - Predsedništvo Lige socijaldemokrata Vojvodine odlučilo je na sinoćnoj sednici da poslanička grupa LSV podrži predlog Saveza vojvođanskih Mađara kojim se u Zakonu o krivičnom postupku traži nulta tolerancija prema krađama i kažnjavanje počinilaca i za krađe ispod 5.000 dinara, novčanim ili kaznama zatvora.
Izjave | Sreda, 20. 03. 2013. | Komentara: 0

Neka SNS prezentuje dokaze državnim organima

NOVI SAD - Predsednik poslaničkog kluba Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Vojvodine Branislav Bogaroški rekao je danas novinarima, povodom zahteva Srpske napredne stranke da budu raspisani prevremeni izbori u AP Vojvodini, da je legitimno pravo opozicije da traži izbore.
Saopštenja | Sreda, 20. 03. 2013. | Komentara: 0

Ko je naložio Kruževiću da obezvredi kapital Elektrovojvodine?

NOVI SAD, 20. mart - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od direktora Elektrovojvodine Srđana Kruževića da odmah kaže građanima Vojvodine od koga je, kako navodi, dobio nalog  da umanji imovinu ovog preduzeća za skoro 19 odsto i time mu,  kako sam ocenjuje, obezvredi kapital.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook