Krpe budžet na kraju godine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 19. 12. 2018. | Komentara: 0

Krpe budžet na kraju godine

ZRENJANIN - Da je ovogodišnji budžet grada Zrenjanina bio loše postavljen, to smo videli, ali nas gradski čelnici nažalost uvek iznenade. Predstavnici zrenjaninske lokalne vlasti se hvale kako realno postavljaju budžet, a 29. novembra, dakle na kraju godine, im je Vlada Republike Srbije prebacila 60 miliona dinara za izvršavanje obaveza usled smanjenog obima prihoda budžeta. U prevodu na narodski jezik gase požar. To je slika i prilika njihovog odnosa prema novcima građana, njihovog neštedljivog, bahatog ponašanja i nesposobnosti da predvide i realizuju projektovani budžet.

LSV

Imajući uvid u budžet za 2019. godinu, vidimo da će i on biti neodgovoran, nerazvojni, bez ozbiljne socijalne komponente, budžet koji nije okrenut prema građaninu Zrenjanina i njegovim potrebama.

Naprednjačka vlast ni u 2018. godini nije ostvarila ono što je obećala. Građanke i građani Zrenjanina i dalje nemaju zdravu pijaću vodu, izgradnja obilaznice nije ni započeta, kafilerija nesnosno smrdi, apoteke po selima se zatvaraju, a obećanja o izgradnji paraolimpijskog centra, akva parka, auto moto i bob staze, golf terena i dalje su mrtvo slovo na papiru.

Zrenjanin je po svim ekonomskim pokazateljima ispod republičkog proseka, nezaposlenost je velika, životni standard građana na niskom nivou, infrastruktura je u veoma lošem stanju, pa se nameće pitanje na šta se to potrošio novac građana.

Svi građani Zrenjanina su ovih dana svedoci i trenutnog pokazatelja lošeg planiranja i trošenja novca, jer smo, zbog neadekvatnog čišćenja snega, posebno u manjim i perifernim ulicama, ostali zavejani kao da smo u ledenom dobu.

LSV smatra da je bahatost i neodgovornost gradskih čelnika pri trošenju novca građana nedopustiva i nastaviće da prati sve poteze vlasti i štiti interese građana Zrenjanina.

mr Dejan Čapo
predsednik Odborničke grupe
Lige socijaldemokrata Vojvodine
u Skupštini grada Zrenjanina

 




Izjave | Četvrtak, 31. 03. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Liga će tražiti sastanak sa ministrom Dačićem

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine će u narednih sedam dana zvanično zatražiti susret sa ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem da bi ga upoznali sa svojim zahtevom za formiranje vojvođanske policijske uprave, kaže za Politiku zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.
Izjave | Četvrtak, 31. 03. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Novi Sad da pokaže da je tolerantan grad

NOVI SAD - Novi Sad ima priliku da pokaže kako je još tolerantan grad koji može da ima problem s onim što je na bilbordu, ali neće nasiljem reagovati na to " izjavila je za današnji Nacionalni građanski portparolka LSV Aleksandra Jerkov povodom bilborda, koji su se pojavili u Novom Sadu, a na kojima se dva muškarca odnosno dve žene zaklinju na vernost jedno drugom.
Iz medija | Četvrtak, 31. 03. 2011. | Komentara: 0

Hoćemo imovinu, novac i policijsku upravu za Vojvodinu

NOVI SAD - Spremni smo da s Beogradom razgovaramo o našim stavovima da bi Vojvodini trebalo da bude vraćena sva imovina koja joj je 1988. oduzeta, poput puteva, železnice, elektroprivrede i lutrije, ali nismo spremni da od njih odustanemo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook