Licemerno i čudno ponašanje Maje Gojković

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 12. 05. 2018. | Komentara: 0

Licemerno i čudno ponašanje Maje Gojković

Novi Sad, 12. maj 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine izražava čuđenje zbog izjave predsednice Narodne skupštine Republike Srbije Maje Gojković da je sprečila dolazak delegacije autonomne regije Katalonije na Međunarodnu parlamentarnu konferenciju „Idejom Evropske unije do mira i razvoja“.

LSV

Smatramo da je u 21. veku sasvim normalno da se čuje i glas legalno izabranih organa vlasti evropskih regiona.

S druge strane, predsednici Skupštine Republike Srbije Maji Gojković postavljamo pitanje kako joj ne smetaju nelegalno izabrani organi vlasti u okupiranim delovima mađunarodno priznatih država.

Podsetićemo je na slučaj nedavnog dolaska zamenice predsednika Odbora za bezbednost i borbu protiv korupcije ruske Dume i nekadašnje tužiteljske s Krima Natalije Poklonskaje, za koju je organizovan prijem u Narodnoj skupštini Republike Srbije uz prisustvo članova Odbora za dijasporu. Natalija Poklonskaja je izabrana za deputata ruske Dume na nelegalnim izborima održanim na Krimu.

Kako joj u novembru 2014. godine nije smetao odlazak poslanika Narodne skupštine Republike Srbije, na čijem je čelu tada već bila, kao posmatrača nelegalnih izbora za organe Krima, koji je protivustavno proglasio nezavisnost od Ukrajine.

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je nedopustivo ovakvo dvoaršinsko ponašanje predsednice Narodne skupštine Republike Srbije.

Na Međunarodnu parlamentarnu konferenciju „Idejom Evropske unije do mira i razvoja“ su, inače, pozvani i učestvovali kao panelisti i ljudi iz parlamenta Republike Srpske, državnog parlamenta Bosne i Hercegovine. Pozvani su i poslanici Skupštine AP Vojvodine i evropski parlamentarci. Izuzeti Kataloniju iz toga bez jasnog razloga je čudnovato.

 
Generalni sekretar 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook