Liga socijaldemokrata Vojvodine obeležava 28. rođendan

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 14. 07. 2018. | Komentara: 0

Liga socijaldemokrata Vojvodine obeležava 28. rođendan

Novi Sad, 14. juli 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine danas obeležava 28. godišnjicu od osnivanja. Stranka je nastala u godinama kada se raspadala Jugoslavija, a šovinizam postajao dominantna politička ideja.

LSV

U takvim okolnostima LSV je zastupala prepoznatljive i hrabre antiratne stavove. Članstvo i rukovodstvo stranke je hapšeno i proganjano.

Branili smo svoje komšije i u ratnom vihoru snažno poručili: NEĆEMO DA SE DELIMO, NEĆEMO DA SE SELIMO!

Represivne metode Miloševićevog režima nisu sputale ligašice i ligaše u doslednoj borbi za principe građanskog društva, demokratiju, antifašizam, te poštovanje ljudskih i manjinskih prava. LSV od osnivanja snažno se zalagala za decentralizovanu Srbiju u kojoj je Vojvodina autonomna i ravnopravna.

I dalje traje borba za vraćanje NAFTAGASA građanima Vojvodine. LSV se nikada neće pomiriti sa činjenicom da će strani državljani slobodno kupovati poljoprivredno zemljištve. Borba za vraćanje svih oduzetih bogatstava Vojvodine vodiće se do konačnog uspeha i konačno ćemo staviti TAČKU NA PLJAČKU!

Borba ligašica i ligaša u prethodnih 28 godina primer je doslednosti i požrtvovanja. Principijelnost Lige socijaldemokrata Vojvodine njena je najveća snaga!

Građani Vojvodine, pridružite nam se!

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Odbori LSV | Četvrtak, 11. 07. 2013. | Komentara: 0

Skinute maske i dokazana obmana građana Opova

OPOVO – Članovi opovačke „Naše inicijative“, „Inicijative mladih“, ili kako se već zove ta organizacija, pokazala je konačno svoju pravu prirodu, na šta je Liga socijaldemokrata Vojvodine i ranije ukazivala, saopštio je danas Opštinski odbor LSV Opovo.
Odbori LSV | Četvrtak, 11. 07. 2013. | Komentara: 0

LSV Sombor: Siniša Lazić nije naš predsednik Skupštine

SOMBOR - Događanja u Skupštini grada Sombora u proteklih nedelju dana su najbolji pokazatelj da je odluka Lige socijaldemokrata Vojvodine da više ne daje podršku načinu na koji Siniša Lazić vodi Skupštinu, odnosno grad Sombor, najispravnija moguća, saopštio je Gradski odbor LSV Sombor.
Odbori LSV | Četvrtak, 11. 07. 2013. | Komentara: 0

Zajedno rešavati stanje bezbednosti u Novom Sadu bez obzira na političke razlike

NOVI SAD, 11. jul - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine apeluje na gradonačelnika Novog Sada da insistira na hitnim merama kod najviših državnih zvaničnika i na svaki mogući način pokrene temu bezbednosti građana.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook