Ligaši glasali svako po svojoj savesti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 21. 06. 2013. | Komentara: 0

Ligaši glasali svako po svojoj savesti

BEOGRAD – Poslanici republičkog parlamenta usvojili su danas Deklaraciju o osudi akata protiv civilnog mađarskog stanovništva u Vojvodini, počinjenih od 1944. do 1945. godine, sa 128 glasova za, 10 protiv, dok sedam nije glasalo.

LSV

Deklaraciju je podržalo i dvojica poslanika Lige socijaldemokrata Vojvodine dok je dvoje bilo protiv.
Kako je Tanjugu rekao Đorđe Stojšić, unutar poslaničkog kluba bilo je dogovoreno da svako glasa po savesti.
Zbog toga su Stojšić i Olena Papuga bili protiv, a Karolj Čizik i Dragan Andrić podržali deklaraciju.
U Deklaraciji se navodi da Skupština Srbije najoštrije osuđuje akte protiv civilnog mađarskog stanovništva u Vojvodini, počinjene u periodu 1944-1945. godine, kojima su pripadnici te nacionalne manjine u Srbiji iz nacionalnih razloga ubijani ili lišavani slobode ili drugih prava bez sudske i administrativne odluke.

(BILSV, 21. 06. 2013.)



Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Ligaši ubedljivo pobedili u Tomaševcu

ZRENJANIN - Kandidati Lige socijaldemokrata Vojvodine postigli su zapažene rezultate na izborima za savete 11 mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina, istakao je danas Vladimir Milošev, član Izvršnog odbora GrO LSV i šef Izbornog štaba.
Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Konferencija za štampu Gradske organizacije u Subotici

SUBOTICA - Predsednik Gradskog odbora LSV u Subotici Veljko Vojnić istakao je danas da loši demografski pokazatelji zahtevaju preduzimanje koraka kako bi se negativni trendovi zaustavili, te da se zbog toga Liga zalaže da se trudnicama obezbedi naknada u visini pune plate.
Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Performans za subotičko pozorište

SUBOTICA - Povodom Svetskog dana pozorišta, 27. marta, Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine u Subotici organizovala je juče performans ispred zgrade Narodnog pozorišta u izgradnji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook