Ligašice i ligaši nisu neprijatelji Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Sreda, 16. 11. 2022. | Komentara: 0

Ligašice i ligaši nisu neprijatelji Srbije

NOVI SAD - Kandidat za predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš kaže u intervjuu za „Politiku” da je koalicija sa Srpskom naprednom strankom u Vojvodini bila greška i da im je nanela veliku štetu. Na stranačkom kongresu LSV-a 19. novembra Kostreš bi trebalo da na mestu lidera partije zameni Nenada Čanka, koji je Ligu vodio 32 godine. 

LSV

Da li će LSV ostati u vlasti u Novom Sadu? 
- Odluku o lokalnim koalicijama donose opštinski i gradski odbori Lige socijaldemokrata Vojvodine. Novosadski odbor LSV-a raspušten je prošlog meseca i odluku o budućnosti koalicije sa Srpskom naprednom strankom u glavnom gradu Vojvodine doneće novi gradski odbor čiji se izbor očekuje u martu 2023. godine. 

Kako ćete se ponašati do tih izbora? 
- Očekujem da do tada odbornici LSV-a neće ulaziti u skupštinsku salu. Ova koalicija je Ligi nanela mnogo političke štete. Pogrešna je bila procena da se kroz komunalnu koaliciju može sarađivati s političkim neistomišljenicima, a da vas birači za takav potez ne kazne. 

Koje promene u radu LSV-a najavljujete? 
- Ligi je potreban podmlađen i dobro organizovan tim koji će razumeti novo vreme i koji će se na drugačiji način obratiti građankama i građanima Vojvodine. Generaciju novih političara koji će se boriti za interese svih stanovnika Vojvodine bez antagonizama i sukoba s ostatkom Srbije. Mi smo lojalni građani koji žele za ljude u Vojvodini bolje i više jer oni to zaslužuju. Ligašice i ligaši nisu neprijatelji Srbije. U sprovođenju naše politike mi moramo u pravi plan da stavimo bolji život svih onih koji žive u Vojvodini bez obzira na to kada su u nju došli. Svima nam je u interesu da kvalitetnije živimo. Prosečna plata danas u Beogradu je gotovo 20.000 dinara veća od prosečne plate u Vojvodini. Plate u Vojvodini su za pet odsto manje od plata u ostatku zemlje. Donedavno je Vojvodina bila najrazvijeniji deo Srbije. Infrastruktura je očajna, uklanjaju se pruge, ljudi u većini mesta u Vojvodini nemaju zdravu pijaću vodu. To su teme koje, ako ne pokrenu ligašice i ligaši, nema ko drugi da pokrene. 

Koje političke partije su vam najbliže za moguću koaliciju? 
- Sve one političke organizacije koje Srbiju vide kao demokratsku, evropsku i sekularnu državu. Organizacije koje baštine antifašizam kao svoju temeljnu vrednost. Kojima su ljudska i manjinska prava važna. Želimo da sarađujemo s organizacijama koje prihvataju i razumeju potrebu za autonomijom Vojvodine. Ovakvih partija, nažalost, u Srbiji nema puno i baš zato mislimo da se mora organizovati jedan građanski, liberalni, levo-zeleni blok koji će pružiti političku alternativu aktuelnoj vlasti. 

Kakva će biti funkcija sadašnjeg predsednika LSV-a Nenada Čanka? 
- Nenad Čanak se nije kandidovao ni za jednu funkciju na predstojećem kongresu Lige socijaldemokrata Vojvodine.  

(SzILSV, 16.11.2022)




Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 
Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook