Ljudska prava niko ne sme da krši

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Subota, 10. 12. 2011. | Komentara: 0

Ljudska prava niko ne sme da krši

NOVI SAD - Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad saopštio je danas da 10. decembar, Međunarodni dan ljudskih prava, ne sme biti samo mrtvo slovo na papiru, već da svako ima pravo da, zna koja prava ima i da bude svestan da niko ne sme da ih krši.

LSVO- LSVO Novi Sad zalaže se za odlučno, beskompromisno sankcionisanje kršenja ljudskih prava, ali i jedno šire obrazovanje i upoznavanje i administracije, i samih građana, sa pravom sadržinom ljudskih prava – navodi se u saopštenju.
LSVO Novi Sad podseća i na važnost Zakona o lustraciji i potrebe da oni koji su zločine činili, za njih i odgovaraju, za šta se Liga godinama zalaže.

- U Srbiji i danas na važnim pozicijama u društvu sede mnogi koji su učestvovali u kršenju ljudskih prava u vreme Miloševićevog režima i smatramo da su to zločini koji ne zastarevaju – navodi se u tom tekstu. Takođe se ocenjuje da će produženje važenja ovog Zakona, koje LSV traži, biti poruka onima koji će tek stupiti na političku scenu da neko ko se bavi kriminalom, ko je imao uprljane ruke, neće moći da nađe svoj prostor u političkom ili u javnom životu Srbije.

(BILSV, 10.12.2011.)



Saopštenja | Nedelja, 10. 03. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI podržali inicijativu ProGlasa za slobodne i poštene izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI podržavaju dokument „Dogovor za slobodne i poštene izbore“, koji je inicirala grupa nestranačkih javnih ličnosti okupljenih u inicijativi ProGlas.
Saopštenja | Subota, 09. 03. 2024. | Komentara: 0

Šapić krši Zakon o zabrani diskriminacije. Mora biti kažnjen zbog toga!

Izjava Aleksandra Šapića, donedavnog gradonačelnika Beograda i kandidata Srpske napredne stranke za istu funkciju na predstojećim izborima, da „Beogradu treba srpski gradonačelnik, srpska vlast i da je Beograd srpski grad“ klasičan je primer kršenja Zakona o zabrani diskriminacije.
Odbori LSV | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Gradska uprava Zrenjanina, na čelu sa načelnikom Nenadom Domjeskovim, opet krši zakon

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Zrenjanin podneo je danas Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti žalbu protiv Gradske uprave grada Zrenjanina, jer pomenuti organ, čiji je načelnik Nenad Domjeskov, nije odgovorio na pitanje upućeno još 22. januara 2024. godine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook