Lokal se ne bavi visokom politikom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 13. 01. 2013. | Komentara: 0

Lokal se ne bavi visokom politikom

NOVI SAD – Komentarišući različite koalicije u kojima Liga socijaldemokrata Vojvodine učestvuje na lokalnom nivou, pa i one koje uključuju SRS ili DSS, potpredsednik LSV Branislav Bogaroški je za Pressonline rekao da se, kada su u pitanju male opštine, od njih ne očekuje bavljenje visokom politikom i krupnim pitanjima, već komunalnim sistemom i lokalnim problemima.

LSV

– Imali smo primere nekih opština gde su predstavnici vlasti već na samom početku mandata napravili pogrešne i štetne korake, pa su naši odbori imali pred sobom izbor: da li im dozvoliti da nastave tim putem, ili napraviti promene na način na koje su jedino moguće – kaže Bogaroški. Dodaje da je poseban problem što se "republički i lokalni izbori održavaju istog datuma, pa se rezultati sa državnog nivoa preslikavaju i na opštinski".

– U opštini ljudi i njihovi kvaliteti moraju biti na prvom mestu, a ne velika i krupna republička pitanja – kaže Bogaroški, koji nije želeo da detaljnije obrazlaže saradnju sa predstavnicima SRS i DSS.

(BILSV, 13. 01. 2013.)



Iz medija | Sreda, 26. 12. 2012. | Komentara: 0

Ukidanje Vojvodine bilo bi nelegitimno kao i njeno otcepljenje

BEOGRAD – Ideje i predloži o ukidanju Autonomne Pokrajine Vojvodina (APV) predstavljaju antiustavno delovanje koje pokazuje suštinsko nerazumevanje potreba građana Vojvodine i suštine Vojvodine, naglašava u intervjuu za "Svedok" Aleksandra Jerkov, šef poslaničkog kluba Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije.
Odbori LSV | Utorak, 25. 12. 2012. | Komentara: 0

Krivične prijave zbog oduzimanja odborničkih mandata

ZRENJANIN – Potpredsednik Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Tibor Vaš, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare da će podneti krivične prijave protiv pojedinaca koji su, kako je rekao, po funkciji odgovorni za otimanje odborničkih mandata u Skupštini grada Zrenjanina.
Izjave | Utorak, 25. 12. 2012. | Komentara: 0

Građani će kazniti raspisivanje izbora radi Vučićevog rejtinga

NOVI SAD – Povodom najava da bi parlamentarni izbori mogli biti raspisani sledeće godine na proleće, predsednica poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov rekla je za današnji Informer da će, ako izbori budu raspisani samo radi „zarade na rajtingu“ Aleksandra Vučića, građani to svakako prepoznati i kazniti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook