LSV jedina stranka kojoj su važni Vojvodina i Vojvođani

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 11. 03. 2014. | Komentara: 0

LSV jedina stranka kojoj su važni Vojvodina i Vojvođani

ZRENJANIN – Potpredsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin i kandidatkinja za republičku poslanicu Jovanka Koprivica izjavila je danas da je od presudne važnosti da u Skupštini Srbije bude što više poslanika i poslanica LSV, jer je Liga jedina stranka kojoj su jedino važni Vojvodina i njeni građani.

LSV

Ona je na konferenciji za novinare istakla da Vojvođani i Vojvođanke najbolje znaju šta im je potrebno i njihov glas se mora čuti.

- Imali smo predugo priliku da gledamo šta se događa sa našom Vojvodinom kada drugi „brinu“ o njoj. Nekada razvijena, vredna i bogata Vojvodina postala je nerazvijeni region, region iz kog se samo uzima, a u koji se ne ulaže. Naš grad, nekad industrijski i poljoprivredni centar, postao je mrtav grad, učmala palanka iz koje mladi odlaze jer nemaju posla, nemaju budućnosti, a oni koji ostaju tavore sa mizernim platama i penzijama, životare od danas do sutra, bez nade da će ikad biti bolje – istakla je Koprivica.

Ona je naglasila da jedino u republičkom parlamentu LSV može da se bori za promenu, kako je rekla, nepravednog i centralističkog ustava nametnutog 2006. godine, rasprodaje vojvođanske zemlje i imovine, da traži da bude vraćeno i plaćeno ono što Vojvodini pripada i da se bori za očivanje specifične vojvođanske tradicije, multikulturalnosti i tolerancije.

- Ustanove koje su vodili ligaši i ligašice isticale su se dobrim i domaćinskim poslovanjem, što su nam morali priznati i članovi drugih stranaka. Ligaši i ligašice nisu imali afere, nisu krivično gonjeni zbog raznih malverzacija, pa hajde onda da povedemo našu Vojvodinu putem prosperiteta za dobro svih naših građanki i građana – istakla je Jovanka Koprivica i pozvala građane da glasaju za budućnost Vojvodine, za LSV.
 
(BILSV, 11.03.2014)



Edukacija LSV | Nedelja, 30. 01. 2011. | Komentara: 0

Obuka novih trenera i trenerica Centra za edukaciju LSV

Od 21. januara do 12. marta 2011. godine održana su četiri seminara za nove trenere i trenerice Centra za edukaciju Lige socijaldemokrata Vojvodine (Ce LSV) u organizaciji Ce LSV u saradnji s Nacionalnim demokratskim institutom (NDI). Prva dva trodnevna seminara održana su u Studentskom centru u Subotici, a poslednja dva jednodnevna u prostorijama LSV u Novom Sadu.
Izjave | Subota, 30. 10. 2010. | Komentara: 0

Jerkov: Mladić mora biti uhapšen

NOVI SAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov iz javila je za Nacionalni građanski da Ratko Mladić mora biti uhapšen bez obzira na ekonomsku krizu, jer to nije samo obaveza Srbije prema međunarodnoj zajednici već i prema njenim građanima.
Izjave | Petak, 29. 10. 2010. | Komentara: 0

Kostreš: Promena Ustava realna 2012. godine

NOVI SAD - Povodom četvorogodišnjice referenduma za usvajanje Ustava Srbije, održanog 28. i 29. oktobra 2006. godine, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš, juče je u izjavama za TV Pink i Radio televiziju Vojvodine upozorio da pitanje koje je danas veoma aktuelno, pitanje regionalizacije i decentralizacije Srbije nije moguće urediti na valjan način po ovom Ustavu, pošto nisu jasno definisana prava i mogućnosti regiona.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook