LSV ne ide sa strankama ekstremne desnice

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 03. 12. 2014. | Komentara: 0

LSV ne ide sa strankama ekstremne desnice

NOVI SAD – Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški ukazao je u izjavi za RTV da je Liga odavno donela odluku koje stranke dolaze u obzir za koalicije, te da stranke ekstremne desnice, sa kojima ideološki postoje nepremostive razlike, za LSV ne dolaze u obzir.

LSV

Bogaroški je dodao i da lokalni odbori LSV, sem tog ograničenja, imaju potpunu slobodu u odlučivanju.

- Politika na lokalu nije ista kao politika koja se vodi na državnom nivou i mora se uvažiti činjenica da stranke koje na tom nivou čine vlast moraju da zavodolje lokalne interese - objasnio je potpredsednik LSV. On je dodao i da je Liga u gradovima i opštinama Vojvodine uglavnom uz stranke sa kojima je u koaliciji na pokrajinskom i republičkom nivou, ali da postoje i izuzeci. Na pitanje da li takvi slučajevi trpe zbog zaoštravanja političkih odnosa na višim nivoima, Bogaroški je rekao da trpe odbori stranaka koje pokušavaju da upodobe vlast po vertikali.

- Mi, u LSV, smatramo da lokalni stranački funkcioneri najbolje znaju da procene šta je dobro za njihovo mesto, a s obzirom na to da su nadležnosti lokalnih samouprava vrlo male i da su fokusirane na funkcionisanje komunalnog sektora, stranke se ne vode isključivo idelogijom, već problemima građana - istakao je Bogaroški.

(BILSV, 03. 12. 2014)



Saopštenja | Utorak, 25. 06. 2024. | Komentara: 0

Vučiću delfinarijum u Beogradu bitniji od pijaće vode za građane Vojvodine

Liga socijaldemkrata Vojvodine – VOJVOĐANI podseća predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića da 800.000 građana Vojvodine nema ispravnu pijaću vodu.
Saopštenja | Nedelja, 23. 06. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Po 127. put zahtevamo, rešite problem protivgradne zaštite!

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI po 127. put postavlja pitanje vlastima kada će rešiti problem protivgradne zastite.

Saopštenja | Nedelja, 23. 06. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani moraju da imaju ispravnu pijaću vodu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u petak, posle nestanka električne energije u nekoliko susednih zemalja, da „Srbija mora da ima struju“. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook