LSV osudila napad na prostorije hrvatske zajednice u Novom Slankamenu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 04. 02. 2020. | Komentara: 0

LSV osudila napad na prostorije hrvatske zajednice u Novom Slankamenu

Novi Sad, 04. februar 2020 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najstrože osuđuje noćašnji napad na prostorije Hrvatskog kulturno-prosvetnog društva „Stjepan Radić“ u Novom Slankamenu i traži hitnu reakciju nadležnih organa, te hapšenje i kažnjavanje počinilaca.

LSV

Očito je da je ideologija nacionale mržnje, koja je na našim prostorima dominirala devedesetih godina, ponovo osnažena i da uzima zamah.

Vojvodina je oduvek bila oaza zajedničkog života građana, bez obzira na njihovu nacionalnu, versku ili zavičajnu pripadnost.

Ne smemo ćutati na ovakve pojave u društvu. Država mora da se suprotstavi divljanju desnih ekstremista.

Vojvodina je trideset godina na udaru šovinista. Gazili su našu pokrajinu, proterivali naše sugrađane koji su imali „pogrešno“ ime ili prezime.

Liga socijaldemokrata Vojvodine i Vojvođanski front braniće Vojvodinu i sve njene građane!

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton 



Izjave | Ponedeljak, 13. 08. 2012. | Komentara: 0

Jerkov: Autonomiju ne mogu da vrate oni koji su je uzeli

NOVI SAD - Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov rekla je za B92 da je LSV prihvatila ideju o formiranju autonomističkog fronta, iako još nema zvaničnih pregovora.
Izjave | Subota, 11. 08. 2012. | Komentara: 0

Čanak: Imaćemo vruću jesen u Vojvodini

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je da će odluka Ustavnog suda Srbije o uskraćivanju dela nadležnosti AP Vojvodini izazvati tenzije i “vruću jesen u Vojvodini”, ali i tinjanje nezadovoljstva u svim delovima Srbije koji, kako je naveo “ropću pod teretom centralizacije”.
Izjave | Petak, 10. 08. 2012. | Komentara: 0

Radovan Latinović obišao doktorku koju je napao pacijent

NOVI SAD - Člаn Grаdskоg vеćа zadužen zа zdrаvstvо prim. dr Rаdоvаn Lаtinоvić оbišао је u Urgеntnоm cеntru Kliničkоg cеntrа Vојvоdinа dоktоricu Dоmа zdrаvlја "Nоvi Sаd" dr Drаgаnu Тrbојеvić, kоја је јučе nаpаdnutа u blizini Dоmа zdrаvlја nа Nоvоm nаsеlјu, gdе је zаpоslеnа.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook