Jerkov: Autonomiju ne mogu da vrate oni koji su je uzeli

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 13. 08. 2012. | Komentara: 0

Jerkov: Autonomiju ne mogu da vrate oni koji su je uzeli

NOVI SAD - Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov rekla je za B92 da je LSV prihvatila ideju o formiranju autonomističkog fronta, iako još nema zvaničnih pregovora.

Aleksandra Jerkov

Ona je istakla da je to dobra ideja za nastup Vojvodine u Skupštini Srbije, a saradnja partija koje u pokrajini čine vlast, već postoji kroz institucije.

- Nema više prepreke koja se ogledala u tome da je ista stranka činila okosnicu vlasti i u republici i u pokrajini. Mi smatramo da Vlada AP Vojvodine i Skupština AP Vojvodine sada mogu slobodno da se vrate u onaj period u kakvom su bile kada je na čelu Skupštine Vojvodine bio Bojan Kostreš i Nenad Čanak – kazala je Jerkova.

Ona je za današnje Večernje novosti da će odgovor pokrajine na odluku Ustavnog suda Srbije da ospori 22 odredbe Zakona o nadležnostima APV biti beskompromisan.

 - Demokratska stranka više nije na vlasti i na republičkom i na pokrajinskom nivou, što je donelo mnogo kompromisa na štetu Vojvodine. Novu republičku vladu ne vidimo kao partnera, jer autonomiju ne mogu da nam vrate oni koji su nam je oduzeli – istakla je Jerkova.

(BILSV, 13.08.2012)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook