LSV podnela inicijativu za izmenu izbornog zakona

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 03. 06. 2014. | Komentara: 0

LSV podnela inicijativu za izmenu izbornog zakona

NOVI SAD - Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je da je LSV danas u Skupštini AP Vojvodine podnela inicijativu da predlog izmene izbornog sistema za pokrajinski parlament uđe u skupštinsku proceduru.

LSV

Bogaroški je rekao Tanjugu da je LSV za taj predlog do sada skupila 63 potpisa poslanika pokrajinske skupštine, te da se u roku od deset dana mora održati sednica pokrajinskog parlamenta na čijem dnevnom redu će biti pomenuti predlog o izmeni izbornog sistema.

- Danas smo imali još jedan krug razgovora sa Savezom vojdvođanskih Mađara i DS o našoj inicijativi, i SVM i DS će na stranačkim organima odlučiti kako će se izjasniti o toj inicijativi - rekao je Bogaroški.

On je naglasio da sve dok se inicijativa ne nađe na dnevnom redu pokrajinske skupštine postoji mogućnost da se amandmanima izmeni ili dopuni tekst koji je sačinila Liga socijaldemokrata Vojvodine.

 (BILSV, 03.06.2014)



Izjave | Četvrtak, 24. 03. 2011. | Komentara: 0

Vojvodina je spona između Srbije i zemalja regiona

NOVI SAD - U Skupštini AP Vojvodine održana je danas prezentacija nordijskog modela saradnje između država i regiona, u organizaciji Igmanske inicijative u Srbiji, a uz podršku potpredsednice Skupštine AP Vojvodine Maje Sedlarević. Otvarajući ovaj skup, Sedlarevićeva je istakla da Vojvodina, osim što predstavlja "Evropu u malom", kao multikulturalna, multinacionalna i višejezična regija, predstavlja i sponu između Srbije i zemalja iz regiona.
Izjave | Četvrtak, 24. 03. 2011. | Komentara: 0

Sedlarevic: Vojvodjanska kancelarija će ubrzati EU integracije Srbije

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine i predsednica Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Maja Sedlarević izjavila je da je zadovoljna današnjom odlukom Vlade Republike Srbije da da saglasnost na otvaranje kancelarije AP Vojvodine u Briselu.
Iz medija | Četvrtak, 24. 03. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: U petak sastanak Čanka i Cvetkovića

NOVI SAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak sastaće se u petak s premnjerom Srbije. Mirkom Cvetkovićem od koga će zatražiti pokretanje procesa donošenja zakona o imovini i prihodima Vojvodine, potvrdio je Dnevniku zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš. On je kazao da do ovog sastanka dolazi nakon incijative Lige, koja je pre dva meseca najavila pritisak na republičke organe vlasti za donošenje ovih zakona.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook