LSV poziva na saradnju sve proevropske snage u Srbiji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 24. 11. 2019. | Komentara: 0

LSV poziva na saradnju sve proevropske snage u Srbiji

Novi Sad, 24. novembar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja jučerašnje potpisivanje Daklaracije o političkoj budućnosti evropske Srbije, kojom se grupa poslanika demokratske orijetacije i predstavnika civilnog društva obavezala na očuvanje i uspostavljanje evropskih vrednosti u Srbiji. 

LSV

Smatramo da borba za modernu Srbiju, koja će postati punopravna članica Evropske unije, mora biti prioritetan interes svih demokratskih snaga u našoj zemlji. 

Liga socijaldemokrata Vojvodine će u utorak, zajedno sa svojim političkim partnerima, usvojiti Memorandum o budućnosti Vojvodine, kojim će snažno naglasiti demokratsku i proevropsku opredeljenost. 

Nedopustivo je da je politički prostor u Srbiji zapljusnut desničarskom i konzervativnom ideologijom, koje ove prostore drže u stanju stalne nesigurnosti. 

Proevropske i modernističke snage moraju naći odgovor na narastajući antievropski narativ, a to mogu učiniti samo ako budu blisko sarađivale. 

Liga socijaldemorkata Vojvodine pruža ruku svim političkim akterima koji se zalažu za evropsku Srbiju, jer će naša zemlja samo tako ući u zajednicu uspešnih i perspektivnih društava. 


Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš



Odbori LSV | Četvrtak, 30. 05. 2024. | Komentara: 0

Zrenjanin protiv nasilja: Oni uništavaju, mi popravljamo. Vratićemo pristojnost u Zrenjanin!

Kandidati za odbornike Skupštine grada koalicije "Zrenjanin protiv nasilja-Biramo Zrenjanin" okrečili su kuću u naselju Mala Amerika, na kojoj su u dva navrata uništeni bilbordi.

Odbori LSV | Petak, 24. 05. 2024. | Komentara: 0

Kurtinović: Napravićemo depo parkinge u rubnim delovima grada

Kandidatkinja za odbornicu koalicije „Udruženi za slobodan Novi Sad“ Slavica Kurtinović ističe da su nedostatak parking mesta i saobraćajne gužve neki od najvećih problema u urbanim delovima Novog Sada.
Odbori LSV | Četvrtak, 23. 05. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Koalicija Udruženi za slobodan Novi Sad ima rešenje za goruće probleme - saobraćaj, urbanistički haos, nedostatak zelenila

Među najvećim problemima Novog Sada, kako pokazuju istraživanja, su saobraćajne gužve, problemi oko parkiranja, manjak zelenila... Kandidatkinja za odbornicu koalicije „Udruženi za slobodan Novi Sad“ i predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Maja Mrnuštik smatra da rešavanje jednog od tih problema povlači rešavanje drugog, jer je sve to povezano. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook