LSV prvi put u vlasti u Sremskim Karlovcima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 31. 05. 2012. | Komentara: 0

LSV prvi put u vlasti u Sremskim Karlovcima

SREMSKI KARLOVCI - Na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Sremski Karlovci verifikovani su mandati odbornicima i izabrani skupštinski organi čime je okončan proces konstituisanja vlasti u ovoj opštini.

LSV

Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Sremski Karlovci na lokalnim izborima održanim 6. maja osvojio je dva odbornička mesta i dobio priliku da prvi put participira u vlasti.

Karlovačkim ligašima dodeljeno je mesto zamenika predsednika Skupštine opštine, mesto u Administrativno-mandatnoj komisiji, kao i jedan član Opštinskog veća. Predsednica OO LSV Ivana Mecing, nakon što je proglašena za zamenicu predsednika Skupštine opštine, izjavila je da je ovo istorijski uspeh Lige u Sremskim Karlovcima i zahvalila se građanima na podršci.

Posebno je istakla nameru stranke da se oduži glasačima na taj način što će se zalagati za ostvarivanje plana i programa u naredne četiri godine, a to je: bolji položaj poljoprivrednika, ulaganje u sport, osnivanje i jačanje malih i srednjih preduzeća, osvrćući se na podatak da je u karlovačkoj opštini veoma visok procenat nezaposlenosti i da većina građana ostvaruje egzistenciju u Novom Sadu.

(BILSV, 31.05.2012.)



Događaji | Subota, 12. 11. 2011. | Komentara: 0

Jovanović pozdravio najavu povećanja broja policajaca

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović pozdravio je najavu ministra unutrašnjih poslova Srbije Ivice Dačića da će se broj policajaca u Novom Sadu povećati i istakao da se nada da će ta odluka biti primenjena u praksi u što kraćem vremenskom roku.
Saopštenja | Petak, 11. 11. 2011. | Komentara: 0

Korak ka ispravljanju nepravde prema trudnicama

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja odluku ministra zdravlja Zorana Stankovića da inicira izmenu i dopunu zakona o Zdravstvenom osiguranju da bi se trudnicama koje održavaju trudnoću isplaćivalo 100 odsto ličnog dohotka umesto sadašnjih 65.
Izjave | Četvrtak, 10. 11. 2011. | Komentara: 0

Prostorni plan kao osnova razvoja AP Vojvodine

ZRENJANIN - Potpredsednica Izvršnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine i potpredsednica Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine Maja Sedlarević izhavila je danas, tokom radne posete Zrenjaninu, da je Regionalni prostorni plan AP Vojvodine, koji će se naći pred poslanicima na sledećem zasedanju pokrajinskog parlamenta, osnova daljeg razvoje pokrajine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook