LSV sa DS na protestu, očekujemo i Pastora

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 10. 12. 2014. | Komentara: 0

LSV sa DS na protestu, očekujemo i Pastora

NOVI SAD, 10. decembar - Ako Vojislav Šešelj može da se brani sa slobode, nejasno je kako šef poslaničke grupe DS u Skupštini AP Vojvodine Borislav Novaković to ne može, i ovaj Međunarodni dan ljudskih prava dočekuje u pritvoru, po drugi put u svega godinu dana.

LSV 

Liga socijaldemokrata Vojvodine se pridružuje inicijativi Demokratske stranke da se uoči predstojeće sednice Skupštine AP Vojvodine svi poslanici koji smatraju da je reč o nepravdi, okupe ispred Specijalnog suda i pokažu jedinstvo.

Pored DS i LSV, logično je za očekivati da se na tom skupu nađu i poslanici Saveza vojvođanskih Mađara na čelu sa Ištvanom Pastorom koji je na funkciju predsednika Skupštine AP Vojvodine izabran i glasovima DS i Borislava Novakovića lično. Ujedno, to je i šansa da Pastor jednom jasno i konačno pokaže na kojoj je strani. 

Njegov izostanak sa tog protesta bi bio loša vest jer bi pokazao da definitivno ne postoji granica koju Pastor nije u stanju da pređe kako bi i dalje sedeo na više stolica.
Za Ligu socijaldemokrata Vojvodine to bi bio konačni znak da Pastorov SVM više nije deo vladajuće koalicije u Vojvodini.

Predsednik 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Nenad Čanak



Izjave | Sreda, 29. 06. 2011. | Komentara: 0

Promena Ustava prvi korak ka decentralizaciji

NOVI SAD - Komentarišući usvajanje Zakona o finansiranju lokalnih samouprava, koji je predložila URS, a koji predviđa da opštine i gradovi umesto dosadašnjih 40 odsto prihoda od poreza na zarade ubuduće dobijaju 80 odsto, predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton istakao je za "Dnevnik" da je ovom gradu, kao i svakoj drugoj opštini, potreban svaki dinar koji može zadržati.
Forum žena LSV | Utorak, 28. 06. 2011. | Komentara: 0

Žene mogu sve, samo im treba pružiti podršku

SUBOTICA - Seminarom „Žene mogu sve", koji je poslednjeg vikenda juna održan u Subotici, nastavljeno je sa edukacijom kandidata i kandidatkinja za lokalne izbore. Seminar je organizovao Centar za edukaciju LSV, uz pomoć Nacionalnog demokratskog instituta (NDI).
Odbori LSV | Utorak, 28. 06. 2011. | Komentara: 0

Preko 2.800 dela u Savremenoj galeriji u Zrenjaninu

ZRENJANIN - Na redovnoj konferenciji za novinare Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin, Radovan Živankić, direktor Savremene galerije u tom gradu, rekao je da ta ustanova trenutno poseduje najveću zbirku savremene jugoslovenske umestnosti u Vojvodini, sa preko 2.800 dela: akvarela, grafika, uljanih slika.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook