LSV-Vojvođani za nove rekreativne i zelene površine na Limanu umesto verskih objekata

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 29. 02. 2024. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani za nove rekreativne i zelene površine na Limanu umesto verskih objekata

Novi Sad, 29. februar 2024 - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Novi Sad smatra bespotrebnim izgradnju verskog objekta na zelenoj površini koju stanovnici Limana 1 i 2 već godinama rado koriste kao prostor za rekreaciju.

LSV

Na osnovu urbanističkog plana, u pitanju je zona predviđena za turističko-rekreativne namene, te bi stoga, eventualne nove sadržaje na tom prostoru trebalo i prilagoditi predviđenoj nameni.

Novi Sad se odavno suočava sa manjkom zelenih površina i zato bi bilo najbolje sporni prostor dodatno oplemeniti zelenilom i prikladnim minimalnim horizontalnim mobilijarom, a nikako i to malo zelene površine opteretiti trajnim objektima koji, pritom, nisu u funkciji planom predviđene namene.

Predlagači izgradnje novog verskog objekta bi trebalo da traže rešenje putem direktnih razgovora sa predstavnicima tih mesnih zajednica kao i putem dijaloga i javne rasprave sa svim građankama i građanima ovog dela Novog Sada, uvažavajući i multikulturalnost i versku raznolikost ovog gusto naseljenog dela grada. A, ispred svega, uvažavajući urbanističkim planom predviđene namene ovog dela Limana.

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada glasaće protiv Predloga ove odluke.

Gradski odbor 
Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani
Novi Sad




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook