LSV-VOJVOĐANI: Košarkašu Boriši Simaniću pod hitno dodeliti nacionalnu penziju!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 04. 09. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Košarkašu Boriši Simaniću pod hitno dodeliti nacionalnu penziju!

Novi Sad, 4. septembar 2023 - Nakon uznemirujućih vesti iz Manile sa Svetskog prvenstva u košarci, zbog teške povrede Boriše Simanića, LSV - Vojvođani poziva nacionalni košarkaški savez i nadležno Ministarstvo sporta i omladine da reaguju i pokrenu proceduru dodele sportske nacionalne penzije našem reprezentativcu. 

LSV

U situaciji kada mnogi sportisti otkazuju nastupe za nacionalni tim, odgovorno je i ljudski da nadležni sportski i državni organi reaguju u slučaju kada profesionalni sportista zadobije povredu sa trajnim invaliditetom nastupajući za reprezentaciju svoje zemlje. 

Na taj način država će pokazati brigu i odgovornost prema svakom sportisti koji državni grb stavi ispred ličnih interesa i profesionalne karijere.


Aleksandar Rudić
Član Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani




Izjave | Nedelja, 08. 05. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Žrtve su prioritet

NOVI SAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak podržao je danas svojim potpisom osnivanje Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o žrtvama ratova na prostoru SFRJ (REKOM). Ističući da istina i zagađenje nemaju granice, Čanak je rekao da su ovi prostori zagađeni lažima zbog čega je neophodna jedna ovakva zajednička akcija.
Odbori LSV | Subota, 07. 05. 2011. | Komentara: 0

Zrenjaninci organizovali akciju povodom Dana pobede nad fašizmom

ZRENJANIN - Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin organizovala je akciju povodom obeležavanja 9. maja, Dana pobede nad fašizmom i Dana Evrope. Aktivistkinje i aktivisti skrenuli su pažnju da fašizam danas možemo da prepoznamo kroz učestale pojave diskriminacije, u manifestacijama punim nasilja i mržnje, kao i kroz slučajeve progona i rasizma.
Izjave | Subota, 07. 05. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: LSV neće podržati zakon o Dvorskom kompleksu

NOVI SAD - Karađorđevići i Dedinje podelili su vladajuću koaliciju u kojoj su brojni protiv toga da nekadašnji kraljevski dvor bude besplatno dat na koriščenje princu Aleksandru i njegovoj porodici, kako to piše u Predlogu zakona o Dvorskom kompleksu, javlja Nacionalni građanski. Portparloka Lige socijaldemoktrata Vojvodine Aleksandra Jerkov, kaže za taj list da s obzirom da Srbija nije monarhija, LSV neće podržati ovaj zakon.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook