LSV-VOJVOĐANI: Košarkašu Boriši Simaniću pod hitno dodeliti nacionalnu penziju!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 04. 09. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Košarkašu Boriši Simaniću pod hitno dodeliti nacionalnu penziju!

Novi Sad, 4. septembar 2023 - Nakon uznemirujućih vesti iz Manile sa Svetskog prvenstva u košarci, zbog teške povrede Boriše Simanića, LSV - Vojvođani poziva nacionalni košarkaški savez i nadležno Ministarstvo sporta i omladine da reaguju i pokrenu proceduru dodele sportske nacionalne penzije našem reprezentativcu. 

LSV

U situaciji kada mnogi sportisti otkazuju nastupe za nacionalni tim, odgovorno je i ljudski da nadležni sportski i državni organi reaguju u slučaju kada profesionalni sportista zadobije povredu sa trajnim invaliditetom nastupajući za reprezentaciju svoje zemlje. 

Na taj način država će pokazati brigu i odgovornost prema svakom sportisti koji državni grb stavi ispred ličnih interesa i profesionalne karijere.


Aleksandar Rudić
Član Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani




Odbori LSV | Utorak, 12. 04. 2011. | Komentara: 0

Poljoprivrednici u teškoj situaciji

SUBOTICA - Potpredsednik gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine u Subotici Tibor Murenji i član Izvršnog odbora GrO Stevan Tonković obavestili su danas na konferenciji za štampu javnost da LSV pokreće akciju u kojoj će tražiti podršku građana za zahtev da se promeni propis koji poljoprivrednike obavezuje da svoje traktore, kombajne i ostale mašine registruju svake godine.
Izjave | Utorak, 12. 04. 2011. | Komentara: 0

Vojvodina dobija saveznika u Beogradu

NOVI SAD - Komentarišući nacrt zakona o glavnom gradu, na osnovu kojeg bi republika trebalo da Beogradu ustupi tridesetak nadležnosti, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ocenio je da će zahtevi za povećanje nadležnosti grada Beograda u značajnoj meri doprineti stabilizaciji autonomije Vojvodine.
Izjave | Utorak, 12. 04. 2011. | Komentara: 0

Obeležena godišnjica proboja Sremskog fronta

NOVI SAD/ADAŠEVCI - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Maja Sedlarević i pokrajinska poslanica Marija Radojčić prisustvovale su danas obeležavanju 66. godišnjice proboja Sremskog fronta i položile venac na spomen obeležju u selu Adašavci, kod Šida.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook