LSV-Vojvođani: Kovid bolnica mora prerasti u novosadsku gradsku bolnicu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 26. 06. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Kovid bolnica mora prerasti u novosadsku gradsku bolnicu

Novi Sad, 26. jun 2023 - Povodom odluke da Kovid bolnica na Mišeluku postaje dijalizni centar KCV-a, novosadski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani se oštro protivi toj odluci, te i dalje smatra da Kovid bolnica treba da bude pretvorena u gradsku bolnicu, koja je preko potrebna svim građanima Novog Sada.

LSV

Podsećamo da Novi Sad, kao grad od skoro pola miliona stanovnika, do dana današnjeg nema gradsku bolnicu, već se svi Novosađani leče u KCV-u koji je ustanova tercijarne zdravstvene zaštite u kojoj se zbrinjavaju pacijenti iz CELE Vojvodine!

Kapaciteti KCV-a (fizički i kadrovski) su pred pucanjem te je odluka da se Kovid bolnica pretvori isključivo u dijalizni centar a ne u gradsku bolnicu i/ili palijativni centar NEDOPUSTIVA!

Kapaciteti Kovid bolnice dozvoljavaju pretvaranje iste i u gradsku bolnicu i/ili u palijativni centar. Sigurni smo da bi jedan deo mogao biti i dijalizni centar a ne da se ovakvom odlukom vlasti građanke i građani Novog Sada OPET stavljaju u drugi plan i nakon svih obećanja - da Novi Sad i dalje nema gradsku bolnicu.

Dokle će nam teško bolesni i/ili stari pacijenti umirati po kućama, u bolovima i bez adekvatne zdravstvene nege dostojne čoveka, koju Novosađani plaćaju kroz obavezno zdravstveno osiguranje?!

Preispitajte gore navedenu odluku i imajte toliko svesti, savesti i razuma da Novi Sad konačno dobije gradsku bolnicu i rastereti KCV, u korist svih Novosađana, ali i Vojvođana!

NOVI SAD NIJE GLASAO ZA OVO i znaće to da kazni na sledećim izborima!
 
 
Gradski odbor 
Lige socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI
Novi Sad
Izjave | Subota, 02. 12. 2023. | Komentara: 0

Vojvodina mora biti tema ovih izbora. Sačuvaćemo vojvođanski način života

Koalicija VOJVOĐANI – Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Zajedno za Vojvodinu – Bojan Kostreš insistira na decentralizaciji i da se pokrajini vrate nadležnosti, kazao je kandidat za pokrajinskog poslanika Aleksandar Marton.
Saopštenja | Petak, 01. 12. 2023. | Komentara: 0

Kostreš poručuje Vesiću: Vratićemo osmeh na lice Vojvodini

Brzu saobraćajnicu koja bi trebala da povezuje zapad Bačke i istok Banata, naprednjačka vlast preko noći je od „osmeha Vojvodine“ prekrstila u „osmeh Srbije“
Izjave | Sreda, 29. 11. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvođani se bore za bolju i bogatiju Vojvodinu

Resetovanje Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani je deo procesa smene generacija, a mladi i obrazovani ljudi, koji nameću svoje ideje, preuzeli su stranku. Ta obnovljena Liga treba da pošalje poruku da se mi borimo za bolju i bogatiju Vojvodinu, rekao je za Radio-televiziju Vojvodine predsednik LSV-Vojvođani Bojan Kostreš.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook