LSV - VOJVOĐANI: Naši odbornici izabrani u veliki broj lokalnih skupština

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 03. 06. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI: Naši odbornici izabrani u veliki broj lokalnih skupština

Novi Sad, 3. jun 2024 - Na proteklim lokalnim izbora, odbornički kandidati Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI osvojilii su mandate u brojnim lokalnim skupštinama.

LSV

Nažalost, nefer izborni uslovi, drastične nepravilnosti, pritisci i nezakonite radnje, kao i kampanja bojkota pojedinih beogradskih političkih partija i dela društvene elite, dovele su do potpune zbunjenosti biračkog tela, te je izlaznost na izbore bila veoma niska.

Opozicione partije u Vojvodini imaju mnogo veći glasački potencijal, ali ova prilika nije iskorištena.

Izabrani odbornici LSV – VOJVOĐANI učiniće sve da se izbore za poštovanje principa demokratije u skupštinama gradova i opština, te da nametnu potrebu debate o decentralizaciji, rešavanju pitanja neispravne pijaće vode, lošeg kvaliteta vazduha, položaja sela, odlaska mladih i funkcionisanju zdravstvenog i obrazovnog sistema na nivou lokalne samouprave.

Glas Vojvodine mora da se čuje!

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANISaopštenja | Utorak, 11. 06. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvodina nije problem. Ona je rešenje!

Pozivam sve važne činioce našeg društva da najzad prihvate potrebu decentralizacije Srbije i istinu o tome šta je to autonomija Vojvodine. Važno je i zbog neophodne modernizacije našeg državnog sistema, koji bi morao da podrazumeva decentralizaciju, ali i zbog pojma autonomije Vojvodine koji svi centralistički i nacionalistički režimi zloupotrebljavaju decenijama unazad.
Izjave | Ponedeljak, 10. 06. 2024. | Komentara: 0

Olenik: U Vojvodini je sve počelo, u Vojvodini će se i završiti

Član predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik kaže da izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da su „nad našim narodom počinjeni brojni i strašni zločini, da mi nismo zapodenuli ratove u svetu i da smo za agresore bili kolateralna šteta“ nije istinita.
Saopštenja | Nedelja, 09. 06. 2024. | Komentara: 0

A sada organizovati sabor za ispravnu pijaću vodu u Vojvodini

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva predsednika i premijera Srbije Aleksandra Vučića i Miloša Vučevića da posle velikog „svesrpskog“ političkog sabora, koji je juče održan u Beogradu, organizuju i sabor za ispravnu pijaću vodu, na kom bi se progovorilo o problemu vode koji ima preko 700.000 građana Vojvodine.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook