LSV-Vojvođani: Salapura se sramoti antifašističke borbe i časne istorije Zrenjanina

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 02. 10. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Salapura se sramoti antifašističke borbe i časne istorije Zrenjanina

Zrenjanin, 2. oktobar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da je sramotno što se naprednjačka vlast u Zrenjaninu, na čelu sa gradonačelnikom Simom Salapurom, srami antifašizma i na nedostojan način obeležava Dan oslobođenja grada u Drugom svetskom ratu.

LSV

Sramotno je što je Salapura odlučio da današnji praznik obeleži kršenjem Statuta grada Zrenjanina, kao i Odluke o ustanovljavanju gradskih praznika, nagrada, javnih priznanja i zvanja počasnog građanina grada Zrenjanina.

U članu II navedene odluke stoji da je Drugi oktobar jedan od praznika grada, a u članu III da se praznik obeležava svečanom akademijom.

Možda je on danas na nekoj akademiji Srpske napredne stranke ili snima neku neki novu marketinšku „šarenu lažu“, ali akademije posvećene slavnoj antifašističkoj borbi naših predaka nije bilo.

Salapura, sem što krši Ustav Srbije, sada to radi i sa propisima grada Zrenjanina i jasno je da njemu nije mesto ne čelnoj funkciji našeg grada.

Istorija Zrenjanina je i bogata, i časna, i slavna.
Nje se ne treba stideti! Njom se treba ponositi.

Gradski odbor
 Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Zrenjanin



Odbori LSV | Utorak, 05. 04. 2011. | Komentara: 0

Vojvodina radi, a Beograd troši

ZRENJANIN - Vojvodina ima najviše udela u izvozu u državi, dok je uvoz najveći u Beogradu, što nam govori da se u Vojvodini radi, a u Beogradu troši, istakao je danas potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton.
Iz medija | Ponedeljak, 04. 04. 2011. | Komentara: 0

Vojvodini vratiti svu otetu imovinu

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak dogovorio je sa premijerom Mirkom Cvetkovićem da se formira stručni tim, čiji će zadatak biti da izradi set zakona koji se odnosi na imovinu Vojvodine i lokalnih samouprava.
Izjave | Ponedeljak, 04. 04. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Verujem da će naša dva člana ostati u Vladi Vojvodine

NOVI SAD - Skupština AP Vojvodine trebalo bi sutra da verifikuje odluku o smanjenju pokrajinske vlade sa 17 na 12 resora, tako što će se deset dosadašnjih sekretarijata integrisati u pet novih, a zamenik predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš, rekao je danas za Press da očekuje će oba Ligina predstavnika u izvršnoj vlasti ostati na svojim pozicijama i nakon redukcije Vlade, te da će to uvažiti i vojvođanski premijer Bojan Pajtić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook