LSV-VOJVOĐANI: Srbiji treba potpuno nova škola, reformisana i moderna!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 25. 07. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Srbiji treba potpuno nova škola, reformisana i moderna!

Novi Sad, 25. jul 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da izbor Slavice Đukić Dejanović na poziciju ministarke prosvete neće doneti ništa dobro, novo ili značajno za obrazovni sistem naše zemlje. To je samo popunjavanje upražnjenog ministarskog mesta.

LSV

Posle još jedne školske godine, u kojoj su ponovo viđene sve katastrofalne strane obrazovnog sistema, i koja se završila stravičnim pokoljem u školi u Beogradu, jasno je da je našem školstvu potreban potpuno nov početak.

Aktuelni model obrazovanja je zastareo, neefikasan i kod velikog broja učenika razvija odbojnost prema obrazovanju. Ovakav model odgovara politici koja za cilj ima nedovoljno obrazovane građane kojima se lakše manipuliše i upravlja.

Sve loše strane našeg obrazovnog sistema veoma su lako uočljive na primeru završnog ispita za maturante u osnovima školama.

Ministarka Đukić Dejanović ne uliva nam poverenje da je osoba koja će pokrenuti dobro osmišljene i korenite promene i osavremenjavanje obrazovnog sistema. Ministarka Đukić Dejanović ne uliva nam poverenje uopšte.

Bojimo se da će i njen mandat biti samo još jedan u nizu održavanja „statusa quo“ u našem školstvu.

Za razliku od toga, Srbiji treba potpuno nova škola!

LSV-Vojvođani je, između ostalog, vidi kao instituciju u kojoj se neguje kritička misao i u kojoj se stiču znanja koja grade moderno društvo. Vidi je kao metodologiju koja mlade ljude motiviše da stiču i šire znanja a ne da ih primorava da se bore za bodove.

Bez modernizovanja našeg društva i hitnog osavremenjavanja obrazovnog sistema nema ni ozbiljne i uspešne države.

Zato moramo napraviti prve korake i krenuti u potpune i sveobuhvatne reforme obrazovnog sistema! 


Robert Kolar
potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani




Saopštenja | Petak, 26. 07. 2024. | Komentara: 0

Zašto RTS prenosi međunarodne nastupe samo beogradskih klubova?

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI postavlja pitanje rukovodstvu javnog medijskog servisa Srbije, odnosno RTS-u – zašto državna medijska kuća juče nije prenosila fudbalske utakmice naših predstavnika u takmičenjima UEFA?
Saopštenja | Četvrtak, 25. 07. 2024. | Komentara: 0

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić da podnese ostavku

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva da gradonačelnik Subotice Stevan Bakić podnese ostavku na funkciju koju obavlja.
Saopštenja | Sreda, 24. 07. 2024. | Komentara: 0

Osuđujemo izjavu Milice Đurđević Stamenkovski kojom relativizuje akušersko nasilje

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje izjavu ministarke za brigu o porodici i demografiju Milice Đurđević Stamenkovski kojom relativizuje akušersko nasilje.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook