LSV-Vojvođani: Subotica ne sme biti poligon za šoviniste

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Nedelja, 03. 09. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Subotica ne sme biti poligon za šoviniste

Subotica, 3. septembar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI zahteva od vlasti grada Subotice da pod hitno saniraju štetu koja je počinjena na natpisima dobrodošlice u grad na mađarskom jeziku.

LSV

Šteta je načinjena na Paliću, te u Kelebiji i samom gradu Subotici.

Zahtevamo od gradonačelnika Stevana Bakića i predsednik Skupštine grada Subotice Balinta Pastora da, prilikom otklanjanja štete, ovog puta ispoštuju Statut grada Subotice i ove natpise dobrodošlice istaknu i na ostala dva jezika koji su u službenoj upotrebi, odnosno i na hrvatskom i bunjevačkom jeziku.

Jasno je da je sve ovo posledica nacionalističkih politika koje promovišu Srpska napredna stranka i Saveza vojvođanskih Mađara.

Politika koja se bazira na promociji šovinističkog narativa nekakvog Baje Malog Knindže za posledicu ima ovakva dela.

Subotica je grad svih njenih građana i ne sme biti poligon za nacionalizam i šovinizam.

Robert Damjanović Čokić
Predsednik Gradskog odbora LSV-Vojvođani Subotica i odbornik u Skupštini grada Subotice



Odbori LSV | Subota, 09. 07. 2011. | Komentara: 0

Zrenjaninski LSV zatražio vraćanje imovine i para gradu

ZRENJANIN - Rođendansku nedelju Lige socijaldemokrata Vojvodine, zrenjaninske aktivistkinje i aktivisti LSV započeli su akcijom "Vratimo imovinu i pare gradu", tokom koje su sa sugrađankama i sugrađanima na nekoliko lokacija, razgovarali o značaju što hitnijeg donošenja zakonske regulative kojom će lokalnim samoupravama biti vraćeno ono što im je devedesetih godina oduzeto.
Odbori LSV | Subota, 09. 07. 2011. | Komentara: 0

Kikindski ligaši očistili deo grada

KIKINDA - U Kikindi je danas, i pored visoke dnevne temperature, održana još jedna u nizu akcija čišćenja grada u organizaciji Gradskog odbora LSV Kikinda. Današnja akcija pod nazivom "Vratimo osmeh gradu" održana je na teritoriji dela grada koji se naziva Baranda, a inicijativu su pokrenuli stanovnici Barande koji su se žalili na veoma loše stanje ovog dela grada.
Forum žena LSV | Četvrtak, 07. 07. 2011. | Komentara: 0

Saradnja političarki, sindikalki i žena iz NVO

NOVI SAD - Drugog dana seminara u organizaciji Sekcije žena Granskog sindikata hemije, nemetala, energetike i rudarstva "Nezavisnost", na temu "Ženski lobi " saradnja političarki, sindikalki i žena iz NVO" govorila je Ana Kandić, trenerica Centra za edukaciju Lige socijaldemokrata Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook