Zaustaviti dalje ekonomsko poniženje Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 06. 09. 2011. | Komentara: 0

Zaustaviti dalje ekonomsko poniženje Vojvodine

ZRENJANIN - Aleksandar Marton, potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine, podsetio je na današnjoj redovnoj konferenciji za novinare GrO LSV u Zrenjaninu na značaj usvajanja Zakona o vraćanju imovine i izvornih prihoda, kojima će se, kako je istakao, sprečiti dalje ekonomsko poniženje Vojvodine, koje se toleriše već 20 godina.

Aleksandar Marton

- Poslednji podaci, koje su objavili Republički zavod za statistiku i Regionalna privredna komora Zrenjanin, govore da su ekonomski trendovi u Banatu i Vojvodini u poslednje  dve decenije izuzetno loši. Prosečna zarada u Beogradu, bez poreza i dorinosa, iznosila je u junu 49.594 dinara, a u prvih sedam meseci ove godine bila je 45.708 dinara. U isto vreme, vojvođanski prosek iznosio je 38.207 dinara, odnosno 35.923 dinara. LSV će stalno podsećati javnost na ove činjenice, kao i na to da je Vojvodina ranije bila druga po razvijenosti, ispred nje je bila jedino Slovenija. Stopa zaposlenosti je takođe bila u samom vrhu, a bolja je jedino bila opet Slovenija " podsetio je Marton, objašnjavajući da su potom usledile devedesete i oduzimanje imovine i izvornih prihoda Vojvodine, kao i ustavne promene.

- Sve ove promene su zavezale ruke Vojvođanima, pa smo tako danas u situaciji da su u vojvođanskoj opštini Plandište plate čak šest puta niže nego u beogradskoj opštini Rakovica. LSV će zbog toga insistirati na što kvalitetnijem tekstu dva Zakona, što znači i očekivanje da će Pokrajini biti vraćene i nepokretnosti koje su u potpunosti ili pretežno izgrađene sredstvima Vojvođanki i Vojvođana, poput Železnice, Elektroprivrede i Pošte, a Pokrajina mora biti obeštećena i za neobjašnjivo lošu privatizaciju Naftne industrije Srbije, zbog koje su ona i njeni građani oštećeni za čak 840 miliona evra " ocenio je potpredsednik LSV, dodajući da su Vojvođanke i Vojvođani miran i strpljiv narod, koji umeju i da podignu glas u odbranu svojih prava, jer Vojvodina, kao lokomotiva razvoja Srbije, može to da bude jedino ako je niko ne koči. 

(BILSV, 06.09.2011.)
Odbori LSV | Petak, 24. 05. 2024. | Komentara: 0

Kurtinović: Napravićemo depo parkinge u rubnim delovima grada

Kandidatkinja za odbornicu koalicije „Udruženi za slobodan Novi Sad“ Slavica Kurtinović ističe da su nedostatak parking mesta i saobraćajne gužve neki od najvećih problema u urbanim delovima Novog Sada.
Odbori LSV | Četvrtak, 23. 05. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Koalicija Udruženi za slobodan Novi Sad ima rešenje za goruće probleme - saobraćaj, urbanistički haos, nedostatak zelenila

Među najvećim problemima Novog Sada, kako pokazuju istraživanja, su saobraćajne gužve, problemi oko parkiranja, manjak zelenila... Kandidatkinja za odbornicu koalicije „Udruženi za slobodan Novi Sad“ i predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Maja Mrnuštik smatra da rešavanje jednog od tih problema povlači rešavanje drugog, jer je sve to povezano. 
Odbori LSV | Sreda, 22. 05. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Promene u Srbiji uvek kreću iz gradova poput Kikinde, Zrenjanina i Novog Sada

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš podržao je koalicionu listu „Izaberi promenu – Ujedinjena opozicija Kikinde – Mirko Šoć“ i izrazio zadovoljstvo što je kandidat LSV – VOJVOĐANI profesor Miroslav Grujić prvi na izbornoj listi ovog političkog saveza. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook