LSV-Vojvođani: Unapredićemo sistem protivgradne odbrane i nećemo bacati pare na avione i tenkove!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 14. 07. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Unapredićemo sistem protivgradne odbrane i nećemo bacati pare na avione i tenkove!

Novi Sad, 14. jul 2023 - Jučerašnje olujno nevreme praćeno snažnim gradom, koje je zahvatilo veliki deo Vojvodine i prouzrokovalo veliku štetu na imovini građana, jasan je znak da su potrebne krupne promene u sistemu protivgradne zaštite.

LSV

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da je trošenje para građana Vojvodine i Srbije na kupovinu aviona, raznih raketa i tenkova krajnje nepotrebno i da je neuporedivo mudrije da se tim sredstvima unapredi sistem protivgradne odbrane, koji je zastareo i neefikasan. Našoj državi treba moderna protivgradna zaštita, mnogo više protivgradnih raketa i dobro obučeni i plaćeni raketni strelci.

Milioni dinara štete, koju od sinoć imaju brojni građani Apatina, Odžaka, Vrbasa, Kucure, Žablja ili Taraša, signal su koji svaka ozbiljna vlast mora da posluša.

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani želi da se dinari građana naše zemlje troši za rešavanje problema, a ne za ratne igračke koje ne donose ništa.

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani




Odbori LSV | Subota, 09. 04. 2011. | Komentara: 0

Zastava AP Vojvodine na Skupštini opštine Vrbas

NOVI SAD - Zastava AP Vojvodine zavijorila se i na zgradi Skupštine opštine Vrbas. To je 12 opština koja je istakla zastavu od početka akcije članova i aktivista Lige socijaldemokrata Vojvodine koji su, krajem februara, u opštinama gde zastave nije bilo, organizovali predaju zastava predstavnicima lokalne samouprave i zatražili da one budu istaknute u skladu sa Ustavom, zakonima i odlukom Skupštine AP Vojvodine.
Odbori LSV | Subota, 09. 04. 2011. | Komentara: 0

Prevencija je najbolji lek

ZRENJANIN - Povodom Međunarodnog dana zdravlja, koji se svake godine obeležava 7. aprila na dan kada je pri Ujedinjenim nacijama osnovana Svetska zdravstvena organizacija, u Maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina, u organizaciji Gradske organizacije Foruma žena LSV Zrenjanin, upriličena je tribina na temu "Prevencija umanjuje rizik".
Izjave | Petak, 08. 04. 2011. | Komentara: 0

Jovanović uručio pakete u naselju Bangladeš

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i direktor Centra za socijalni rad Gojko Vujnović posetili su danas, povodom Svetskog dana Roma posetili danas naselje Bangladeš i tom prilikom stanovnicima ovog romskog naselja uručili pakete pomoći. Nakon obilaska nekoliko porodica kojima je predao pakete, Jovanović je čestitao prisutnim članovima ove zajednice i svim građanima i građankama romske nacionalnosti Svetski dan Roma.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook