LSV-Vojvođani: Vršačka regija infrastrukturno zapostavljena. Ispravićemo tu nepravdu!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 25. 10. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Vršačka regija infrastrukturno zapostavljena. Ispravićemo tu nepravdu!

Vršac, 25. oktobar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da građanke i građani Vršca, kao integralni deo Vojvodine i Srbije, zaslužuju jednak tretman u svakom pogledu, uključujući i infrastrukturu. Vojvodina je kroz istoriju bila važan deo Srbije, sa svojim specifičnostima, tradicijama i kulturom, i njeni građani su uvek dali svoj doprinos razvoju države.

LSV

Dok u raznim delovima Srbije svedočimo otvaranju novih fabrika, autoputeva i drugih infrastrukturnih objekata, Vojvodini se često ne pridaje isti značaj. Čupanje pruga i ukidanje železničkog saobraćaja u Vršcu, a i u ostalim delovima Vojvodine, ne samo da smanjuje mogućnost za ekonomski razvoj i povezanost sa ostalim delovima zemlje, već šalje i poruku da su građani Vojvodine građani drugog reda.

Vršac, kao jedan od ključnih gradova Vojvodine (grad na samoj granici sa Rumunijom, EU), zaslužuje da bude povezan sa ostatkom zemlje putem železničkog saobraćaja. Ovo nije samo pitanje transporta, već i simbol jednakosti, pravičnosti i uzajamnog poštovanja.

Pozivamo nadležne organe da prepoznaju važnost železničkog saobraćaja za građanke i građane Vršca i da preduzmu korake kako bi se ova nepravda ispravila. Svi građani Srbije zaslužuju jednake prilike, bez obzira na to iz kog dela zemlje dolaze.

Marija Miljkov
Predsednica Gradskog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine- VOJVOĐANI
Vršac




Izjave | Nedelja, 05. 06. 2011. | Komentara: 0

Vlada ispoštovala dogovor sa paorima

BEOGRAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš potvrdio je jutros, gostujući na TV Pink, da je Vlada Srbije odlučila da izađe u susret paorima koji već nekoliko dana protestuju širom Vojvodine, te da će ispuniti ranija obećanja u vezi sa isplatom najavljenih subvnencija. Kostreš je pojasnio da je ovu odluku bilo vrlo teško doneti, pre svega zbog nedostatka novca u budžetu.
Izjave | Petak, 03. 06. 2011. | Komentara: 0

Zakon o javnoj svojini pred Vladom Srbije pre letnje pauze

BEOGRAD - Među zakonima koji treba da budu usvojeni kako bi Srbija postala kandidat za članstvo jeste i Zakon o javnoj svojini, a zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš rekao je juče za Dnevnik RTS-a da očekuje da bez obzira na trenutne razlike koje eventualno postoje između predstavnika političkih stranaka i članova radne grupe, nacrt tog zakona bude prosleđen premijeru
Izjave | Četvrtak, 02. 06. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Samo paori ne smeju u Beograd

NOVI SAD - Kako je moguće da u Beogradu može da se organizuje Parada ponosa, sa punim pravom, da se organizuje i miting podrške Ratku Mladiću, bez obzira šta ja mislio o tome i to je pravo ljudi koji plaćaju porez u ovoj zemlji, a da samo paori nemaju pravo da postave svoja pitanja " upitao je danas u Novom Sadu predsednik LSV Nenad Čanak.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook