LSV zajedno sa centralnoevropskim strankama Evropske slobodne alijanse osudila agresiju na Ukrajinu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 16. 03. 2022. | Komentara: 0

LSV zajedno sa centralnoevropskim strankama Evropske slobodne alijanse osudila agresiju na Ukrajinu

Novi Sad, 16. mart 2022 - Ovog vikenda je u austrijskom gradu Klagenfurtu (Celovcu) održan sastanak centralnoevropskih stranaka, članica političkog saveza Evropske slobodne alijanse (EFA), kojem je prisustvovala i sekretarka za međunarodnu saradnju Lige socijaldemokrata Vojvodine Dejana Đurđević. 

LSV

Na sastanku je usvojena Rezolucija o podršci Ukrajini i ukrajinskom narodu čija je potpisnica i LSV. Političke stranke Bayernpartei, Oljka, Enotna lista, Rainbow – Vinozhito, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Erdelyi Magyar Neppart, Moravian movement, Ruch Autonomii Slaska – RAS, Süd-Tiroler Freiheit i Lista za Rijeku oštro osuđuju agresiju nad Ukrajinom i podržavaju ekonomske i političke sankcije uvede Rusije čiji je cilj da se zaustavi Putinova ratna invazija. 

Centralnoevropske stranke pozvale su druge članice EFA-e, kao i Evropsku komisiju da se uključe u pružanje humanitarne pomoći Ukrajini i ukrajinskom narodu. 

Članice Centralnoevropskog saveza, takođe, insistiraju na što bržem otvaranju pregovaračkog procesa Evropske unije sa Ukrajinom.  

- Ova situacija dokazala nam je da je, kao i Ukrajini, i zemljama Zapadnog Balkana neophodna što brža integracija u Evropsku zajednicu - izjavila je Dejana Đurđević, međunarodna sekretarka LSV.

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Izjave | Utorak, 15. 11. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Sa lustracijom se nikada ne može zakasniti

NOVI SAD - Sa lustracijom se nikada ne može zakasniti, od nje se samo mogu izvlačiti one snage koje joj se protive - izjavio je danas novinarima u Novom Sadu, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, komentarišući izjavu predsednika SPS-a Ivice Dačića da "nema smisla pričati o lustraciji 11 godina nakon demokratskih promena" i da je "narod najbolji lustrator".
Događaji | Utorak, 15. 11. 2011. | Komentara: 0

Hladnjača do kraja meseca

NOVI SAD - Montnranje rashladne i stalažne tehnike u hladnjači na Najlon pijaci napreduje iz dana u dan. Mada je rok za završetak radova 10. decembar, ukoliko ne bude snega, poljoprivredna roba će se moći skladištiti najverovatnije već krajem ovog meseca, najavio je za Dnevnik direktor JKP Tržnica Dušan Bajić.
Odbori LSV | Utorak, 15. 11. 2011. | Komentara: 0

Šta je sa grejanjem biblioteke u Obrovcu?

BAČKI PALANKA - Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Bačka Palanka zatražio je danas od opštinskih vlasti u tom mestu da pojasne građanima šta je podrazumevalo renoviranje ogranka biblioteke u Obrovcu, šta je konkretno urađeno, ko je izvodio radove i koliko je to koštalo?



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook