LSV zajedno sa centralnoevropskim strankama Evropske slobodne alijanse osudila agresiju na Ukrajinu

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Sreda, 16. 03. 2022. | Komentara: 0

LSV zajedno sa centralnoevropskim strankama Evropske slobodne alijanse osudila agresiju na Ukrajinu

Novi Sad, 16. mart 2022 - Ovog vikenda je u austrijskom gradu Klagenfurtu (Celovcu) održan sastanak centralnoevropskih stranaka, članica političkog saveza Evropske slobodne alijanse (EFA), kojem je prisustvovala i sekretarka za međunarodnu saradnju Lige socijaldemokrata Vojvodine Dejana Đurđević. 

LSV

Na sastanku je usvojena Rezolucija o podršci Ukrajini i ukrajinskom narodu čija je potpisnica i LSV. Političke stranke Bayernpartei, Oljka, Enotna lista, Rainbow – Vinozhito, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Erdelyi Magyar Neppart, Moravian movement, Ruch Autonomii Slaska – RAS, Süd-Tiroler Freiheit i Lista za Rijeku oštro osuđuju agresiju nad Ukrajinom i podržavaju ekonomske i političke sankcije uvede Rusije čiji je cilj da se zaustavi Putinova ratna invazija. 

Centralnoevropske stranke pozvale su druge članice EFA-e, kao i Evropsku komisiju da se uključe u pružanje humanitarne pomoći Ukrajini i ukrajinskom narodu. 

Članice Centralnoevropskog saveza, takođe, insistiraju na što bržem otvaranju pregovaračkog procesa Evropske unije sa Ukrajinom.  

- Ova situacija dokazala nam je da je, kao i Ukrajini, i zemljama Zapadnog Balkana neophodna što brža integracija u Evropsku zajednicu - izjavila je Dejana Đurđević, međunarodna sekretarka LSV.

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata VojvodineDogađaji | Utorak, 28. 06. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Užasava me odnos Evropske unije prema agresiji na Ukrajinu

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak poručio je da nema nikakve sličnosti između ratova devedesetih na Balkanu i rata u Ukrajini.
Saopštenja | Ponedeljak, 27. 06. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Vučić i Mirović da kažu zašto je Moravski koridor bitniji od puteva u Vojvodini

Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, političaru koji u našoj zemlji o svemu odličuje, i Igoru Miroviću, predsedniku Pokrajinske vlade, političaru koji se ni za šta ne pita, ali ipak ima formalnu funkciju, zašto je Moravski koridor bitniji od auto-puta Zrenjanin-Beograd, od Fruškogorskog koridora, od Banatske magistrale, od auto-puta Subotica-Sombor, obilaznice oko Zrenjanina...
Događaji | Subota, 25. 06. 2022. | Komentara: 0

Čanak posetio Partizansko groblje u Mostaru

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak posetio je danas Partizansko groblje u Mostaru, koje je nedavno bilo meta napada ekstremnih desničara.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook