LSV: Da li je kabinet Ane Brnabić zatražio uklanjanje biste Mikloša Hortija?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 30. 10. 2022. | Komentara: 0

LSV: Da li je kabinet Ane Brnabić zatražio uklanjanje biste Mikloša Hortija?

Novi Sad, 30. oktobar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine pita predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić da li je njen kabinet preduzeo bilo kakve korake u cilju uklanjanja biste ratnog zločinca Mikloša Hortija, koja je krajem avgusta postavljena u zgradi mađarskog parlamenta u Budimpešti.

LSV

Postavljanje ove biste samo je poslednji u nizu primera rehabilitacije Hortija, čija je politika savezništva sa Hitlerovim nacizom u smrt odvela stotina hiljada ljudi.

LSV je još pre četiri nedelje uputila dopis Ambasadi Mađarske u Beogradu kojim je zatražila uklanjanje biste.

Od premijerke Brnabić LSV je tada zatražila da podrži ovu inicijativu i u ime Vlade Srbije zatraži hitnu reakciju mađarskih institucija.

Ćutanje države Srbije na ove bezobzirne pojave istorijskog revizionizma je nedopustivo. Ćutanje znači odobravanje ovakvih postupaka.

Tražimo od premijerke Brnabić i njenog kabineta da prestanu da ćute!


Saša Šućurović
predsednik Izvršnog odbora 
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Lustracija nije lov na veštice

VRŠAC - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Vršac organizovao je povodom kampanje "Podvuci liniju" konferenciju za novinare, kako bi upoznao javnost sa njenim ciljevima. Predsednik GrO LSV Vršac Slavko Ćirin istakao je tom prilikom da će Liga predložiti izmene i dopune Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava ili Zakona o lustraciji, kako je poznatiji u javnosti.
Izjave | Utorak, 26. 10. 2010. | Komentara: 0

Profesionalizovati administraciju u Srbiji

BEOGRAD - Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu uskoro će definisati status državnih i lokalnih službenika čiji položaj zavisi od izbora, zbog politizacije administracije, najavio je danas državni sekretar tog ministarstva Duško Radaković.
Edukacija LSV | Sreda, 15. 09. 2010. | Komentara: 0

Instruktaža za kampanju od vrata do vrata

Trenerice i treneri Centra za edukaciju LSV održali su niz intruktaža za aktiviste stranke koji su učestvovali u kampanji ‘Od vrata do vrata' od marta do novembra 2010. godine. U instruktaži su učestvovali: Nataša Lalić, Ana Kandić, Dragana Dukić, Goran Veselinović, Nenad Vezmar, Miodrag Mitrić, Miloš Veselinov, Nebojša Mudrinski i Vladimir Ivančević.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook