LSV: Da li su tačne informacije o učešću državljana Srbije u pripremi puča u Moldaviji?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 14. 02. 2023. | Komentara: 0

LSV: Da li su tačne informacije o učešću državljana Srbije u pripremi puča u Moldaviji?

Novi Sad, 14. februar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine pita predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića da li su tačne informacije da su pojedini državljani naše zemlje uključeni u rusku akciju koja za cilj ima obaranje demokratske vlasti u Moldaviji.

LSV

Predsednica Moldavije optužila je Moskvu da planira državni udar kako bi zbacila njenu proevropsku vladu i da je u toj operaciji planirano da u zemlju uđu i državljani Rusije, Belorusije, Crne Gore i Srbije.

Sramotno je da se Srbija i njeni državljani pominju u ovakvom kontekstu i to nanosi veliku štetu našoj zemlji.

LSV već godinama upozorava na maligni uticaj Rusije u Srbiji. Ruske službe slobodno mešetare po našoj zemlji. Neki mediji predstavljaju prave informativne sližbe ruskog generalštaba. Rad takozvanog Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu su od samog formiranja, pre 11 godina, pratile kontroverze, među kojima je jedna od najvećih sumnja da je reč o ruskoj obaveštajnoj, pa i vojnoj bazi. Umesto da taj centar zatvori, Srbija dopušta ruske akcije u Srbiji i regionu i tako, praktično, destabilizuje i samu sebe.

Bez jasnog odgovora na ruske akcije, Srbija će se sve više udaljavati od Evropske unije i bivati sve izolovanija.

Takav scenario ne sme se dozvoliti.

Aleksandar Marton
Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Saopštenja | Subota, 15. 06. 2024. | Komentara: 0

Obustavite proces izručenja Andreja Gnjota

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva hitno ukidanje odluke Višeg suda u Beogradu kojim je odobreno izručenje beloruskog novinara i aktiviste Andreja Gnjota diktatorskom režimu u Minsku.

Saopštenja | Petak, 14. 06. 2024. | Komentara: 0

Konkretne reakcije i kazne za nasilje nad prosvetnim radnicima odmah, jer već je kasno

Oštro osuđujemo još dva nova u nizu napada na prosvetne radnike koji su se juče desili u beogradskoj osnovnoj školi i po povratku učenika sa rekreativne nastave. Ovoga puta to nije bio napad učenika, nego napad roditelja, koji na ovaj način daju učenicima za pravo da i oni nastave svoje napade.
Iz medija | Petak, 14. 06. 2024. | Komentara: 0

Olenik: Njima je jedini zakon Aleksandar Vučić

Advokat i član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik, govoreći o novom šefu Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Vladimiru Orliću i bivšem šefu BIA Aleksandru Vulinu, kaže da nisu bitne personalne karakteristike, već da je bitno da oni koji su na čelu bespogovorno slušaju i prate naređenja. Njima su jedini Ustav, zakon i naredba – Aleksandar Vučić, dodaje on.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook